Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA sunt în ALERTĂ și iau o decizie RADICALĂ: Au SUSPENDAT acordarea vizei la consulatele din Rusia

GettyImages
SUA doliu

SUA îşi suspendă serviciile de acordare a vizelor şi relaţii cu cetăţenii la consulatele din Rusia, făcând aceste servicii disponibile doar la ambasada din Moscova, în urma unei analize a siguranţei şi securităţii acestor operaţiuni, a anunţat joi ambasadorul american în Federaţia Rusă, John Sullivan, citat de Reuters şi RBK.ru.

Această decizie intervine după ce SUA au suspendat activitatea a două consulate în Rusia anul trecut, invocând probleme de siguranţă şi securitate la instituţiile unde activităţile au fost restrânse din cauza COVID-19, scrie Agerpres.ro.

Citește și: Marcel Ciolacu, ieșire-fulger: ‘Este momentul ca demnitari Voiculescu și Turcan, care au sfidat regulile impuse tuturor cetățenilor obișnuiți, să zboare din funcții!’

Relaţiile ruso-americane s-au tensionat în urma mai multor dosare care merg de la conflictul din Ucraina până la cel din Siria, precum şi din cauza presupuselor ingerinţe ruseşti în politica SUA, negate de Moscova.

Washingtonul este pe punctul să impună noi sancţiuni împotriva Moscovei după ce preşedintele american Joe Biden a declarat luna trecută că omologul său rus Vladimir Putin "va plăti preţul" în curând pentru dirijarea eforturilor destinate să încline balanţa spre contracandidatul său republican Donald Trump la alegerile prezidenţiale din 2020 din SUA.

Citește și: Vlad Voiculescu: ‘Nu o să dăm nimănui un premiu pentru că se vaccinează. Suntem în stare de război cu acest virus’

Ambasadorul John Sullivan a precizat într-un comunicat că acordarea de vize la Consulatul SUA din Vladivostok (Extremul Orient rus) va rămâne suspendată.

În acelaşi timp, Consulatul SUA din Ekaterinburg va rămâne deschis, dar nu va mai elibera vize şi nu va oferi servicii cetăţenilor americani începând de joi, ceea ce înseamnă că toate cererile de viză în Rusia vor fi procesate doar de ambasada americană de la Moscova, a indicat diplomatul.

Citește și: Claudiu Năsui, ieșire în ‘ritm de dans’: ‘Un pas înainte, doi pași înapoi în lupta contra birocrației’

"Ambasada va oferi servicii de viză pe cât de eficient şi rapid posibil, având în vedere restrângerile de personal", a spus Sullivan.

Rusia şi-a rechemat în martie ambasadorul din SUA la Moscova pentru consultări cu privire la viitorul relaţiilor ruso-americane, o iniţiativă care, potrivit ei, ar viza ca relaţiile bilaterale să nu se deterioreze într-un mod iremediabil.

Citește și: Florin Cîțu: ‘Cel mai important sprijin pe care Guvernul îl poate da specialiștilor de la Cantacuzino este să îi lase să își facă treaba, să nu îi încurce cu decizii politice’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.