Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA sunt în pragul DESTRĂMĂRII: Plan din Europa pentru ca Texas și Ohio să fie independente

texas

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a promis joi că va încuraja ieşirea din SUA a statului Ohio sau Texas dacă preşedintele Donald Trump continuă să-şi manifeste în mod ostentativ satisfacţia faţă de Brexit, relatează AFP.

Prezent în capitala malteză La Valletta, unde are loc congresul Partidului Popular European (PPE), Juncker a ironizat ţările care au salutat declanşarea de către Marea Britanie a procedurii de ieşire din UE, începând cu Statele Unite, scrie agerpres.ro.

Citește și: Simona Halep a făcut SCANDAL la Miami: CEARTĂ VIOLENTĂ cu antrenorul / VIDEO

"Preşedintele proaspăt ales al Statelor Unite se bucură să vadă Marea Britanie ieşind" din UE, a remarcat şeful executivului european în Malta, care asigură preşedinţia prin rotaţie a UE.

"Dacă va continua aşa, voi încuraja Ohio sau Texas să părăsească SUA", a adăugat Jean-Claude Juncker, exprimându-se în germană.

Citește și: Fiica de 18 ani a polițistului și-a vândut virginitatea pentru 2,3 milioane de euro: Cumpărătorul e din Hong Kong

El a adăugat - în franceză - că Brexit-ul "nu înseamnă sfârşitul, ci trebuie să-l transformăm în începutul a ceva nou, mai puternic şi mai bun".

Jean-Claude Juncker a cerut Statelor Unite să nu încurajeze ieşirea statelor membre ale UE din blocul comunitar, cu prilejul unei întâlniri în februarie, la Bruxelles, cu vicepreşedintele american Mike Pence, menţionează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.