Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA taie finanțarea Institutului de Virusologie din Wuhan - Chinezii au refuzat să ofere informații, după dezvăluirile FBI despre originea pandemiei de COVID

Twitter
wuhan laborator

Guvernul SUA a renunțat la finanțarea controversatului Wuhan Institute of Virology, care a fost mult timp analizat ca fiind posibila origine a COVID-19, după ce instituția nu a prezentat documente privind siguranța și securitatea.

Administrația Biden a luat această măsură luni, potrivit unui memoriu obținut de Bloomberg News.

Departamentul de Sănătate și Servicii Umane a informat laboratorul Wuhan despre hotărârea sa și caută să oprească complet orice fonduri viitoare care să ajungă la laborator, se arată în memorandum.

În urma unei analize care a început în septembrie, agenția a constatat că laboratorul nu respectă reglementările federale.

"Această acțiune va asigura că [Institutul de Virusologie din Wuhan] nu va mai primi niciun dolar din fondurile federale", a declarat un purtător de cuvânt al HHS pentru publicație.

FBI consideră că pandemia a început cu o scurgere din laborator

Decizia de sistare a finanțării vine în contextul în care SUA și China continuă să fie în dezacord din cauza lipsei de transparență a regimului comunist legată de originea pandemiei mortale COVID-19.

Două agenții federale, inclusiv FBI, consideră că începutul COVID a fost rezultatul unei scurgeri de informații din laborator, în timp ce alte cinci agenții au afirmat că virusul s-a răspândit la oameni ca urmare a transmiterii naturale de la un animal infectat.

CIA și alte agenții nu au luat o poziție într-o parte sau alta.

Virusul mortal a ucis 7 milioane de oameni din întreaga lume.

Purtătorul de cuvânt al SUA a declarat luni pentru Bloomberg că laboratorul din Wuhan nu a răspuns încă oficialilor federali de când SUA a decis să taie finanțarea viitoare care ar include noi contracte, granturi și alte tranzacții.

Institutul Wuhan nu a mai primit niciun ban de la National Institutes of Health din 2020, notează Bloomberg.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.