Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA transformă România în gardianul frontierei NATO, după ce dronele rusești au căzut în țara noastră

F-16

Patru avioane de luptă F-16 ale Forțelor Aeriene ale SUA au sosit la Baza Aeriană Fetești din România pentru a efectua misiuni NATO de poliție aeriană în regiune.

Aeronavele vin în timp ce NATO continuă să întărească granițele membrilor săi din cauza preocupărilor tot mai mari cu privire la războiul ruso-ucrainean din apropiere.

Consolidarea NATO pe flancul estic al alianței include grupuri de luptă multinaționale, prezență aeriană și maritimă și zboruri regulate de supraveghere.

Vecini vigilenți

Purtătorul de cuvânt al NATO, Dylan White, a explicat importanța de a rămâne vigilenți și în contact strâns cu toți aliații.

„Acest lucru trimite un mesaj clar că vom proteja fiecare aliat”, a spus el. „Pe măsură ce Rusia își continuă războiul brutal de agresiune împotriva Ucrainei, am asistat la o serie de atacuri asupra infrastructurii ucrainene, foarte aproape de teritoriul NATO. Rămânem vigilenți și în contact strâns cu aliații din regiune.”

Recent, două elicoptere ale Forțelor Aeriene Române au fost dislocate cu echipe de specialitate în trei dintre județele din estul României, unde au fost găsite fragmente presupuse a fi de drone rusești.

Sprijinul permanent al NATO

În afară de membrii săi, NATO cooperează strâns și cu statul partener Ucraina.

Alianța a promis sprijin militar nelimitat pentru țara sfâșiată de război, în mai, după ce Finlanda s-a alăturat alianței, adăugând o forță militară puternică în cadrul NATO și asigurând graniței sale de est o apărare mai puternică.

SURSA: REVISTA PRESEI RADOR RADIO ROMÂNIA

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.