Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA trimit 1.000 de militari în România

terminator

O mie de soldaţi americani vor ajunge în România anul viitor, a anunţat ministrul Apărării, Mihnea Motoc. Militarii vor participa la exerciţii prin rotaţie, ca măsură pe care o iau Statelor Unite pentru a da reasigurări Europei de Est în faţa Rusiei. De asemenea, România doreşte să cumpere alte 12 avioane F-16, tot la mâna a doua. Contractul va fi încheiat anul viitor.

Citeşte şi: Legea dării în plată, aproape de aprobare: Decizia luată în Senat

România a început deja pregătirile pentru a cumpăra o escadrilă de avioane F-16. Achiziţia se va face anul viitor, de la parteneri din NATO, posibil chiar de la Statele Unite ale Americii. "Anul acesta ce avem în vedere este să pregătim procedurile de atribuire a contractului pentru o a doua escadrilă.", a spus ministrul Motoc.

Citește și: Mâna lui Dumnezeu a apărut pe cer / FOTO

Ţara noastră a cumpărat deja 12 avioane F-16 de la forţele aeriene ale Portugaliei, la un preţ total de 628 de milioane de euro. La câteva săptămâni după ce presa britanică a anunţat că Statele Unite vor să trimită şase mii de militari în flancul estic al NATO, ministrul român al Apărării confirmă că o mie dintre aceştia vor ajunge în România. Militarii nu vor fi staţionaţi permanent, ci vor participa la exerciţii prin rotaţie. Pentagonul şi-a crescut de patru ori bugetul dedicat cheltuielilor militare din Europa, până la 3,4 miliarde de dolari. Banii vor fi folosiţi pentru suplimentarea trupelor, mai mult armament greu şi mai multe manevre militare. Declaraţiile lui Mihnea Motoc coincid cu un anunţ al producătorului american de tehnologie militară şi aerospaţială Lockheed Martin. Potrivit companiei, România va cumpără două radare militare ultramoderne de tip TPS-77. Radarele vor fi folosite la misiuni de supraveghere aeriană şi previziuni meteorologice, spune Realitatea TV.

Vezi şi: EXCLUSIV ANI: Judecătorul Camelia Bogdan NU a fost în incompatibilitate / DOCUMENT

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.