Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA trimit ajutoare în Nepal

Statele Unite au anunţat sâmbătă că trimit echipe de salvare şi deblochează un milion de dolari pentru a ajuta Nepalul lovit de un puternic cutremur.

Agenţia americană de dezvoltare internaţională USAID "se pregăteşte să trimită o echipă de salvare şi asistenţă", a declarat secretarul de stat John Kerry într-un comunicat, precizând că un ajutor "iniţial de un milion de dolari destinat asistenţei umanitare" va fi de asemenea deblocat.

Această sumă va servi la "satisfacerea nevoilor celor mai urgente", a declarat la rândul său Jeremy Konyndyk, director al Biroului pentru asistenţă în străinătate în caz de dezastru (OFDA), care face parte din USAID.

În plus, o echipă de pompieri din comitatul Fairfax, o suburbie a Washingtonului, specializată în căutarea victimelor îngropate sub dărâmături, "a fost activată", a anunţat USAID pe Twitter, citată de AFP.

Potrivit unui responsabil al Casei Albe, preşedintele Barack Obama este informat asupra evoluţiilor din Nepal, unde, potrivit poliţiei, peste 1.000 de persoane au murit în cutremurul cu o magnitudine de 7,8.

Zeci de persoane ar fi murit de asemenea în India şi China.

Bernadette Meehan, purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate al Casei Albe, a prezentat victimelor şi rudelor lor "cele mai sincere condoleanţe ale poporului american". Şi Washingtonul "este gata să sprijine guvernul şi poporul Nepalului şi pe cele din regiune",scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.