Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA trimit mai mulţi experţi în securitate cibernetică în străinătate pentru a ajuta la lupta împotriva hackerilor

news.sky.com
hacker

SUA trimit mai mulţi experţi în securitate cibernetică în străinătate pentru a ajuta la lupta împotriva hackerilor.

Statele Unite trimit tot mai mulţi specialişti în securitate cibernetică în străinătate pentru a ajuta guvernele să lupte împotriva hackerilor, a declarat un oficial militar american la o conferinţă de securitate cibernetică RSA la San Francisco, potrivit Reuters.

În ultimii trei ani, Forţa pentru securitate cibernetică (Cyber National Mission Force - CNMF) din cadrul armatei a desfăşurat 47 de astfel de operaţiuni defensive în 20 de ţări la invitaţia respectivelor state, a spus luni general-maiorul William Hartman, informează Agerpres.

"Cererile de acest fel se înmulţesc, şi nu sunt toate la fel", a afirmat William Hartman, comandantul CNMF, despre misiuni, într-o intervenţie pe marginea conferinţei.

Iniţiativa reflectă un efort mai amplu al administraţiei americane de a îmbunătăţi colaborarea cu aliaţi străini în combaterea crimelor cibernetice, care deseori sunt transfrontaliere. Unele dintre cele mai mari grupări cunoscute de hackeri care folosesc tehnica ransomware, de exemplu, au luat ca ţintă mai multe ţări, inclusiv SUA.

Potrivit lui Hartman, CNMF a trimis 43 de specialişti în Ucraina, care se luptă cu atacurile cibernetice agresive ale Rusiei în contextul războiului declanşat de aceasta.

"Echipele trimise acolo sunt pentru apărare şi vânează adversari comuni şi caută instrumente şi capabilităţi (de apărare - n.r.)", a spus el.

Hartman a mai precizat că CNMF colaborează strâns cu principala instituţie cibernetică din SUA, Agenţia pentru Securitate Cibernetică şi Securitatea Infrastructurii (CISA).

Ambele agenţii au colaborat pentru a dejuca posibile atacuri împotriva a trei agenţii federale americane ale unor adversari străini, a spus Eric Goldstein, director executiv adjunct al CISA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.