Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA trimit puşcaşi marini în Siria pentru EXTERMINAREA Statului Islamic

SUA au desfăşurat o baterie de artilerie a puşcaşilor marini în Siria pentru a sprijini ofensiva asupra Raqqa, ceea ce marchează o impulsionare a misiunii trupelor americane în această ţară, a declarat miercuri un responsabil american, citat de AFP, potrivit agerpres.

Bateria de artilerie cu tunuri de 155 mm a sosit în Siria şi este "pregătită să-şi efectueze misiunea" de sprijin a ofensivei asupra Raqqa, autoproclamata capitală a grupării jihadiste Statul Islamic, a indicat acelaşi oficial american, confirmând informaţii apărute în Washington Post.

Trupele irakiene l-au pus pe fugă pe liderul teroriștilor

Trimiterea acestei baterii de artilerie marchează o implicare crescută a militarilor americani în Siria, al căror efectiv este în prezent de aproximativ 500.

Până acum rolul lor s-a limitat la consilierea forţelor locale în lupta acestora împotriva Statului Islamic, în principal Forţele Siriene Democratice (FDS), o alianţă arabo-kurdă.

Tunurile vor permite de acum să sprijine direct ofensiva FDS asupra Raqqa. Ofensiva a fost lansată în toamna trecută şi FDS se află în prezent în apropierea oraşului.

Combatanţii FDS au întrerupt principalele axe de comunicare ale oraşului cu exteriorul, deschizând calea spre lansarea asaltului final, potrivit militarilor americani care şi-au întărit deja prezenţa, în urmă cu câteva zile, în apropiere de Minbej, în nordul Siriei.

Ei au desfăşurat vehicule blindate Strykers, arborând drapele americane pentru a preveni luptele între diferitele formaţiuni armate prezente în zonă.

Reacția lui Klaus Iohannis după ce plenul Parlamentului l-a acuzat de abuz de drept şi uzurpare

Administraţia Trump este pe cale de a examina planul pentru a învinge Statul Islamic, cerut de preşedintele american Pentagonului.

Potrivit presei americane, planul prevede trimiteri de artilerie, dar şi a unor forţe speciale suplimentare şi a unor elicoptere de atac.

Conform militarilor americani, circa 3.000-4.000 de jihadişti s-ar fi repliat la Raqqa, oraş cu aproximativ 300.000 de locuitori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.