Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA. Un fost guvernator cheamă la REVOLUŢIE împotriva roboţilor. 'Nu este un scenariu SF!'

Oamenii ar trebui să iasă pe străzi pentru a cere schimbarea sistemelor de educaţie 'demodate' care nu pregătesc tineri pentru a fi competitivi pe piaţa forţei de muncă, în contextul utilizării pe scară tot mai largă a roboţilor, a avertizat duminică fostul guvernator al statului Florida Jeb Bush, potrivit publicaţiei Washington Examiner, transmite agerpres.

''Provocarea iminentă reprezentată de automatizare şi inteligenţă artificială şi progresul rapid al tehnologiei aduc mari avantaje, dar şi creează provocări imense'', a declarat Jeb Bush pentru pentru postul de radio 'AM 970' din New York.

Lovitură de graţie dată chiar de unul dintre oamenii lui Trump:Rusia, implicată în alegerile din SUA

El a subliniat că numărul mare de locuri de muncă care dispar din cauza automatizării este un pericol 'real'. ''Nu este ceva de domeniul fantasticului. Acest lucru se întâmplă chiar acum şi încă avem acest mare deficit de abilităţi'', a adăugat fostul guvernator de Florida.

Studii realizate în ultimii ani relevă riscul pierderii locurilor de muncă ca urmare a extinderii robotizării drept o provocare reală pentru dezvoltarea pieţei forţei de muncă din SUA.

Un raport publicat în luna martie de PricewaterhouseCoopers arată că, până în anul 2030, se va ajunge ca aproape 38% din joburile din Statele Unite să devină 'susceptibile' a fi automatizate şi realizate de inteligenţa artificială.

În opinia lui Jeb Bush, preşedintele Donald Trump nu trebuie să creeze o nouă politică la nivel naţional în domeniul educaţiei, ci mai degrabă să promoveze un dialog în vederea unui 'consens naţional' care poate ghida standardele de educaţie la nivel de stat.

Citeşte şi: Biserica ortodoxă rusă A DECIS ce se va întâmpla cu trupul lui Lenin

Deşi l-a felicitat pe Trump pentru unele numiri 'bune' în administraţia prezidenţială, Jeb Bush a subliniat că americanii 'şi-au pierdut puţin din speranţă' în timpul sistemului actual şi că puterea ar trebui transferată de la nivel federal la cel statal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.