Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA - Uraganul Delta se îndreaptă spre Louisiana

twitter.com
uragan maria

Statul american Louisiana a început joi pregătirile pentru o nouă furtună violentă dintr-o serie record, în timp ce uraganul Delta traversează Golful Mexic şi se îndreaptă spre regiunea care se recuperează încă după cea mai recentă furtună, relatează Reuters potrivit Agerpres.

Delta a lovit miercuri zonele turistice mexicane din Peninsula Yucatan, perturbând activităţile şi lăsând în urma sa copaci doborâţi şi geamuri sparte.

Furtuna s-a intensificat în noaptea de miercuri spre joi deasupra Golfului Mexic şi se prognozează că vitezele vântului vor atinge 185 de kilometri la oră înainte de a lovi Louisiana, vineri după-amiază sau în cursul serii.

Centrul Naţional pentru Uragane (NHC) din Statele Unite a anunţat că Delta ar putea provoca ploi torenţiale, vânt puternic şi valuri de 1,2 - 2,1 metri în zonele costiere.

Citește și: Situație tensionată în PSD: Gabriela Firea, presată ca să scape de Petre Roman, Dumitru Dragomir și Anghel Iordănescu din CGMB

Furtuna care se apropie a condus la sistarea temporară a unor exporturi de petrol, iar producătorii de energie şi-au evacuat lucrătorii din larg şi au suspendat operaţiunile de extragere a petrolului şi gazelor.

Persoanele aflate în zonele de coastă din Louisiana şi cele care locuiesc dincolo de sistemul de diguri de protecţie au fost îndemnate să evacueze.

O avertizare de uragan vizează regiunea cuprinsă între graniţa dintre statele Texas şi Louisiana şi Grand Isle din Louisiana, conform NHC.

''Astăzi trebuie să ne pregătim, atât noi cât şi familiile noastre, de sosirea uraganului Delta'', a anunţat guvernatorul din Louisiana, John Bel Edwards.

În cazul în care traiectoria uraganului Delta se deplasează spre vest ar putea lovi zone locuite ale statului care încă se recuperează după uraganul Laura din septembrie. În iunie, statul Louisiana a fost lovit de furtuna tropicală Cristobal, aminteşte Reuters.

Aproximativ 8.000 de persoane locuiesc încă în hoteluri după ce locuinţele lor din sud-vestul statului au fost devastate de uraganul Laura, a declarat Edwards miercuri.

Când Delta va atinge nordul Coastei Golfului, va fi cea de-a zecea furtună care primeşte nume şi care atinge în acest an zona de uscat în SUA, fiind doborât astfel un record stabilit în 1916.

Delta este cea de-a 26-a furtună tropicală formată în acest an în Oceanul Atlantic dintr-un sezon al uraganelor deosebit de agitat. Ca urmare a epuizării listei numelor prevăzute, meteorologii au început să identifice uraganele cu ajutorul alfabetului grec.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.