Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA urmează să anunţe un nou ajutor de securitate pentru Ucraina (Casa Albă)

usembassy.gov
ucraina sua

Statele Unite vor anunța "în curând" un nou ajutor de securitate pentru Ucraina, a declarat marţi purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Olivia Dalton, anunță CNN, potrivit Rador.

"Mă aștept că în curând să anunţăm mai multă asistență de securitate", a declarat Olivia Dalton reporterilor la bordul aeronavei prezidenţiale Air Force One. Întrebată dacă SUA vor trimite avioane F-16 în Ucraina, Olivia Dalton a reiterat declaraţiile făcute luni de președintele Joe Biden și a subliniat ajutorul de miliarde de dolari acordat până acum. Joe Biden a răspuns "nu" atunci când a fost întrebat de un reporter dacă va trimite avioanele în Ucraina.

Răspunsul său vine în contextul în care președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a solicitat avioane de luptă pentru a susține efortul de război împotriva Rusiei. Preşedintele Biden a spus în mod constant că nu intră în discuţie livrarea de avioane, chiar dacă a acordat ajutor în alte domenii, inclusiv prin furnizarea de tancuri Abrams.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe a mai spus că SUA rămân în "contact constant" cu oficialii ucraineni în ce priveşte nevoile Ucrainei. Până la 19 ianuarie, SUA au alocat Ucrainei 26,7 miliarde de dolari în ajutoare de securitate de la începutul războiului, în urmă cu aproape un an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.