Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA vând armament de 1 miliard de dolari către Qatar - Anunțul a fost făcut chiar în pauza meciului SUA-Iran de la Cupa Mondială

AP Photo/Hassan Ammar
sua qatar iran

Administrația Biden a aprobat marți o vânzare de armament în valoare de 1 miliard de dolari către Qatar, într-o tranzacție dezvăluită în timpul pauzei meciului cheie al Cupei Mondiale de fotbal 2022 de la Doha dintre Iran și Statele Unite, transmite AP.

Departamentul de Stat a anunțat că a aprobat achiziția de către Qatar a 10 sisteme de drone defensive, 200 de interceptoare și echipamente conexe chiar în momentul în care a început repriza a doua a meciului dintre SUA și Iran. Qatarul, împreună cu alte state arabe din Golf, se confruntă cu amenințări din partea reprezentanților susținuți de Iran în regiune.

Departamentul a afirmat într-o declarație că vânzarea va "sprijini obiectivele de politică externă și de securitate națională ale Statelor Unite, ajutând la îmbunătățirea securității unei țări prietene care continuă să fie o forță importantă pentru stabilitatea politică și progresul economic în Orientul Mijlociu".

Aceasta va "îmbunătăți capacitatea Qatarului de a face față amenințărilor actuale și viitoare prin furnizarea de capacități de înfrângere electronică și cinetică împotriva sistemelor de avioane fără pilot la bord". Qatarul nu va avea dificultăți în a absorbi aceste articole și/sau servicii în forțele sale armate", a precizat departamentul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.