Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA vin cu precizări, după ce s-a anunțat că la bordul crucişătorului Moskva se afla armament nuclear atunci când s-a scufundat

Moscova Moskva

Statele Unite estimează că crucişătorul rus Moskva nu avea armament nuclear la bord în momentul în care s-a scufundat, potrivit unei evaluări a spionajului american, declară doi oficiali la curent cu dosarul CNN.

Statele Unite au monitorizat eventuale mişcări neobişnuite de material nuclear ale forţelor ruse şi nu au detectat nimic în acest sens.

Având în vedere că nava-amiral a Florei ruse la Marea Neagră este un crucişător de apărare aeriană, o desfăşurare de armament nuclear la bordul crucişătorului ar fi foarte neobişnuită, declară un oficial american de rang înalt.

Crucişătorul s-a scufundat joi seara, a anunţat Ministerul rus al Apărării înr-un comunicat, citat de agenţia oficială rusă de presă Tass.

Cauzele incidentului fac însă obiectul unor versiuni contradictorii ale beligeranţilor, scrie news.ro.

Comandamentul Militar Operaţional din sudul Ucrainei a anunţat joi că Moskva a început să se scufunde după ce a fost lovit cu o rachetă ucraineană antinavă de tip Neptun.

Rusia a anunţat, la rândul său, că un incendiu a izbucnit la bordul crucişătorului şi a făcut ca muniţia să explodeze, avariind nava şi conducând la evacuarea echipajului.

CNN scrie că nu a putut stabili din surse independente ce s-a întâmplat în realitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.