Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA visează ca Rusia să fie readusă în anii ’90, declară jurnalistul Ilyas Kemaloglu

vestidinrusia.ro
sua rusia

Statele Unite visează ca Rusia să ajungă din nou țara ”închisă în carapacea ei” de pe vremea lui Boris Elțîn, scrie jurnalistul agenției turce de presă Anadolu, Ilyas Kemaloglu, citat de RIA Novosti.

În opinia lui, venirea lui Joe Biden la Casa Albă a determinat o nouă spirală a tensiunii în relațiile cu Rusia. Una dintre cauze a devenit, în opinia jurnalistului, consolidarea, sub mandatul lui Donald Trump, a influenței Moscovei asupra unei zone întinse – de la Orientul Mijlociu până în Caucaz.

Autorul arată, de asemenea, că Washingtonul nu dorește dezvoltarea unei colaborări strânse între Rusia și Turcia și încearcă să o slăbească prin izolare și sancțiuni împotriva Moscovei.

În același timp, introducânt regulat noi și noi măsuri restrictive, SUA susțin că sunt gata să colaboreze cu Rusia, pornind de la propriile lor interese. Ca exemplu, jurnalistul menționează că, în timp ce Statele Unite exercită presiuni asupra Uniunii Europene pentru a nu permite finalizarea lucrărilor de construcție a gazoductului ”Nord Stream-2”, americanii și-au sporit, în 2020, achizițiile de petrol rusesc.

Kemaloglu crede că recentele expulzări a diplomaților ruși din Cehia și Bulgaria sunt consecință ale acțiunilor SUA, care vor să ”pedepsească” Rusia.

Astfel, concluzionează jurnalistul turc, Washingtonul dorește să transforme Rusia ”în țara din vremurile lui Boris Elțîn”, adică să-i reducă prezența pe arena mondială.

După părerea lui, însă, acest lucru este puțin probabil, având în vedere forța pe care Moscova și-a păstrat-o în domeniul militar, în cel spațial și cel energetic, precum și în sfera energiei nucleare și a medicinei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.