Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA vor ajuta Ucraina să construiască 'armata viitorului'

Facebook
razboi soldat armata

Secretarul de stat american Anthony Blinken a declarat în timpul vizitei sale în Finlanda că SUA vor continua să sprijine Ucraina și să o ajute să construiască „armata viitorului”, relatează Reuters.

Potrivit acestuia, o astfel de armată va include „forțe aeriene moderne, apărare antiaeriană și antirachetă integrată, tancuri și vehicule blindate moderne, potențial național pentru producția de muniție, precum și menținerea pregătirii pentru luptă a forțelor”.

Blinken a subliniat că Statele Unite vor încuraja inițiativele de pace, dar în același timp Washingtonul va continua să sprijine militar Ucraina, deoarece condiția prealabilă pentru o diplomație eficientă este capacitatea Kievului de a se descuraja și de a se apăra împotriva agresiunii, a adăugat secretarul de stat.

Statele Unite au anunțat miercuri alocarea unui alt pachet de ajutor militar Ucrainei în valoare de 300 de milioane de dolari.

Noul pachet include apărare antiaeriană suplimentară, artilerie, arme antitanc și muniție, în special pentru arme de calibru mic.

În special, este vorba despre muniții suplimentare pentru sistemele de apărare aeriană Patriot, rachete de apărare aeriană AIM-7, sisteme de apărare aeriană Avenger, sisteme antiaeriene Stinger, muniții de precizie pentru aviație, rachete antiaeriene Zuni și muniții pentru sisteme aeriene fără pilot.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.