Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA vor PEDEPSI Arabia Saudită pentru uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi: 'Nu va rămâne fără un răspuns american şi mă aştept și la unul internațional'

Mohammed bin Salman

Vicepreşedintele american, Mike Pence, a afirmat marţi că SUA îi vor solicita Arabiei Saudite răspunsuri după afirmaţiile preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan privind caracterul premeditat al morţii jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, notează AFP.

''Lumea întreagă ne priveşte. Americanii vor răspunsuri şi noi vom cere ca aceste răspunsuri să fie date rapid'', a avertizat Pence, într-o întâlnire organizată de The Washington Post, cotidian unde Jamal Khashoggi era colaborator constant, scrie agerpres.ro.

Citește și: Lovitură pregătită de Pro TV pentru Antena 1-Ce show va lansa și ce cuplu neașteptat de prezentatori au ales

Mike Pence a anunţat că directorul Agenţiei Centrale de Informaţii a SUA (CIA) se află în Turcia şi, după această vizită, îi va prezenta preşedintelui Donald Trump concluziile sale asupra cazului Khashoggi.

''Această ucidere brutală a unui jurnalist, a unui om nevinovat, a unui disident, nu va rămâne fără un răspuns american şi mă aştept să existe şi un răspuns internaţional. Dar noi vrem să aflăm ce s-a întâmplat'', a menţionat oficialul american.

Citește și: Lovitură grea pentru Ion Țiriac! ‘Țeapă’ de milioane de euro

El a adăugat că serviciile de informaţii din SUA alocă 'resurse depline' în colaborarea cu Turcia în cazul jurnalistului saudit Jamal Khashoggi şi a calificat uciderea acestuia drept un 'atac asupra presei libere şi independente'.

''Preşedintele va lua o decizie ce reflectă valorile şi interesele poporului american. Vom face ce este cel mai bine pentru poporul american şi ne vom asigura că lumea va cunoaşte adevărul despre ceea ce s-a întâmplat'', a subliniat vicepreşedintele SUA, răspunzând unei întrebări privind posibile sancţiuni americane contra Arabiei Saudite.

Citește și: Ministerul lui Eugen Teodorovici a reuşit să atragă o sumă uriaşă! Ce va face cu banii

"Vreau să îi asigur pe toţi colegii de aici, vreau să asigur poporul american, vom merge până la capăt în această anchetă. Asasinarea brutală a unui jurnalist, a unui om nevinovat, a unui disident nu va rămâne fără o reacţie din partea SUA şi aştept şi o reacţie internaţională", a declarat Mike Pence, citat de site-ul de ştiri Axios.com.

Jurnalistul Jamal Khashoggi a intrat la 2 octombrie în sediul consulatului Arabiei Saudite la Istanbul pentru demersuri administrative şi apoi nu a mai fost văzut ieşind din clădire. Conform responsabililor turci, el a fost ucis 'cu sălbăticie' în consulat de o echipă de 15 agenţi saudiţi veniţi special de la Riad.

Citește și: IKEA dă cărțile pe față! Decizie majoră în privința celui de-al doilea magazin din România

Tayyip Recep Erdogan a declarat marţi că există probe solide care arată că uciderea cunoscutului jurnalist saudit Jamal Khashoggi a fost planificată din timp şi că el a fost asasinat într-un 'mod sălbatic' în interiorul consulatului saudit din Istanbul, de unde camerele de supraveghere au fost ulterior retrase.

Într-un discurs pronunţat în faţa grupului parlamentar al partidului său (Partidul Justiţiei şi Dezvoltării, AKP) la Ankara, Erdogan a afirmat că asasinarea lui Khashoggi la 2 octombrie a fost 'planificată' cu mai multe zile înainte, contrazicând astfel versiunea saudită care se referea la o altercaţie care a luat o turnură nefericită.

Citește și: Lovitură pregătită de Pro TV pentru Antena 1-Ce show va lansa și ce cuplu neașteptat de prezentatori au ales

''Conştiinţa internaţională nu se va linişti până când persoanele implicate, de la făptaşi până la comanditari, nu vor fi pedepsite'', a declarat Erdogan.

El a adăugat că autorităţile turce nu cunosc locul unde se află corpul lui Khashoggi şi a cerut Arabiei Saudite să dezvăluie identitatea unui 'colaborator local', despre care se presupune că a luat cadavrul.

Citește și: Lovitură grea pentru Ion Țiriac! ‘Țeapă’ de milioane de euro .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.