Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA vor primi cel puțin 10.000 de refugiați sirieni

obama

Preşedintele american Barack Obama a cerut administraţiei sale să se pregătească să primească cel puţin 10.000 de refugiaţi sirieni în următorul an fiscal, care începe la 1 octombrie, a anunţat joi un purtător de cuvânt al Casei Albe.

Cifra reflectă o 'creştere semnificativă' a angajamentului SUA de a accepta refugiaţi din Siria, ţară lovită de un război civil, şi de a le asigura nevoile de bază, a precizat secretarul de presă Josh Earnest.

Statele Unite vor găzdui mai mulţi refugiaţi sirieni pe teritoriul lor, a anunţat miercuri şi secretarul de stat John Kerry, o schimbare de poziţie din partea Washingtonului, care s-a limitat până acum la circa 1.500 de sirieni primiţi din 2011.

"Tocmai m-am întâlnit cu membrii Congresului. Ne-am angajat să creştem numărul (de refugiaţi sirieni) pe care îi vom primi. Analizăm cu atenţie numărul exact pe care îl putem gestiona", a declarat miercuri şeful diplomaţiei americane la ieşirea dintr-o reuniune la Capitol Hill privind dosarul imigranţilor şi refugiaţilor din Europa.

De la începutul războiului civil din Siria, SUA au primit circa 1.500 de refugiaţi, alţi 300 urmând a mai sosi până în octombrie, a precizat Departamentul de Stat.

SUA sunt sub presiune internaţională de mai multe zile pentru a găzdui mai mulţi refugiaţi, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.