Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA vor să faciliteze trimiterea de ajutoare în Coreea de Nord

sua coreea de nord

Statele Unite sunt pregătire să face ceea ce este necesar pentru a accelera trimiterea de ajutoare umanitare în Coreea de Nord, în contextul în care negocieri bilaterale cu privire la desfiinţarea programului nuclear al Phenianului s-au împotmolit, relatează Reuters preluată de news.ro.

Reprezentantul special al Statelor Unite pentru Coreea de Nord Stephen Biegun a făcut acest anunţ miercuri, la sosirea sa la Seul, unde participă la patru zile de negocieri cu administraţia sud-coreeană.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a promis să desfiinţeze programul nuclear nord-coreean în cadrul unui summit istoric, în iunie, cu Dondald Trump, la Singapore, însă modalităţile rămân de definit.

În contextul în care Washingtonul şi-a intensificat eforturile în vederea implementării unor sancţiuni internaţionale, ajutoarele destinate Coreei de Nord practic au încetat anul acesta, în pofida avertismentelor unor organizaţii umanitare, care se tem de o criză alimentară.

Măsurile de retorsiune nu privesc activităţile umanitare, însă implementarea lor strictă a întrerupt, practic, livrările. ONU a adoptat în această vară o măsură în vederea simplificării acestora, propusă de Statele Unite.

”Mă voi întâlni cu organizaţii umanitare americane, la începutul anului viitor, pentru a discuta despre modul în care putem să asigurăm mai eficient livrarea unui ajutor adecvat, mai ales în cursul iernii care vine”, a declarat Stephen Biegun în faţa presei, la Seul.

Sancţiunile le impun americanilor care doresc să se ducă în Coreea de Nord - inclusiv în cadrul unor operaţiuni umanitare - să obţină o derogare de la Departamentul de Stat, ceea ce poate ”poate avea o incidenţă asupra trimiterii de ajutoare”, a recunoscut diplomatul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.