Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA vor să lichideze Statul Islamic: Alți aproape 600 de militari trimiși pe front

nato soldati

SUA vor defăşura 560 de militari suplimentari în Irak pentru a ajuta forţele guvernamentale în lupta împotriva organizaţiei jihadiste Stat Islamic (SI) şi mai ales în preluarea controlului asupra oraşului Mosul, a anunţat luni, la Bagdad, ministrul american al apărării, Ashton Carter, relatează AFP.

Cu ocazia celei de-a patra vizite în Irak de la preluarea funcţiei, în februarie 2015, Carter s-a întâlnit cu premierul irakian Haider Al-Abadi şi cu omologul său irakian Khaled al-Obeidi, în contextul în care SUA conduc o mare coaliţie internaţională care luptă împotriva SI.

Citește și: Ele sunt femeile cu cei mai mari și mai mici sâni: Locul ocupat de românce

Vizita ministrului american survine la două zile de la preluarea de către forţele irakiene a bazei aeriene de la Qayyarah, la aproximativ 60 km sud de Mosul, o etapă crucială pentru recucerirea acestui cel de-al doilea oraş din Irak, controlat de SI din iunie 2014.

'În faţa recentelor progrese ale forţelor de securitate, Carter a anunţat că SUA, în strânsă coordonare cu guvernul irakian, vor desfăşura încă 560 de militari în Irak pentru a continua această operaţiune', se arată într-un comunicat al Pentagonului.

Citește și: UDMR dă semnalul : Cioloş, bun de premier si dupa alegeri

'Aceste efective suplimentare vor aduce forţelor irakiene un sprijin în special în materie de capacităţi logistice şi în infrastructuri la baza aeriană de la Qayyarah', a precizat sursa citată.

Prin această suplimentare, peste 4.600 de militari americani vor fi desfăşuraţi în Irak, în principal pentru misiuni de formare a trupelor irakiene, informează agerpres.ro.

Citește și: Culise despre cartea lui Becali si anchetarea Mitropolitului Ardealului

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.