Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sub steagul 'Novorusiei'! Lider al socialiștilor din Republica Moldova în vizită la Moscova alături de promotorii așa-ziselor „republici” Donețk și Lugansk

deschide.md
socialisti moldoveni la moscova

Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, liderul PSRM, Vlad Bătrîncea, se află într-o vizită de lucru la Moscova unde are programate mai multe întrevederi cu oficiali ruși. Printre cei cu care socialistul a preferat să discute „dinamizarea relațiilor bilaterale” moldo-ruse se numără promotorii recunoașterii așa-ziselor „republici populare” Donețk și Lugansk, cei care susțin separatismul transnistrean, dar și cei care salută crearea așa-zisei „Novorusiei”, conform deschide.md.

Unul dintre cei cu care s-a grăbit să discute Bătrîncea este vicepreședintele Comisiei pentru relații cu CSI din Duma de Stat, Artiom Turov. În februarie 2022, cu doar o săptămână înainte de invazia rusă în Ucraina, Turov a fost unul dintre cei care saluta deschis recunoașterea de către Rusia a „independenței” Donețkului și Luganskului față de Ucraina, precizând că votul din Duma de Stat este un „eveniment istoric”.

La fel, Turov este cel care a avut multiple întrevederi cu „așa-zisa” administrație de la Tiraspol pe care a asigurat-o de sprijin deplin din partea Rusiei.

Bătrîncea a stat la o masă și cu Anatoli Sereda, asistentul Atamanului suprem al Cazacilor din Rusia. Acum doi ani, Sereda propunea crearea în regiunea transnistreană a căzăcimii ruse.

content-image

Atât Turov, cât și Sereda se numără printre oficialii ruși care primii l-au vizitat pe Krasnoselski pentru a-l felicita cu victoria obținută la „alegerile prezidențiale” din Transnistria în decembrie 2021.

O altă întrevedere pe care a avut-o Bătrîncea, este cea cu liderul partidului „Spravedlivaia Rossia”, Serghei Mironov. Liderul PSRM, se pare că, nu a fost deloc deranjat de faptul că pe peretele din biroul politicianului rus este atârnat drapelul așa-zisei Novorusii – o confederație autoproclamată în anul 2014 de către „republicile populare” Donețk și Lugansk.

content-imagecontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.