Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorii anchetează incidentele de la Evaluarea Națională: Subiectele au fost distribuite pe WatsApp-ul părinților - Ministrul Cîmpeanu: 'Nu putem tolera'

thecoffeelicious.com
evaluarea nationala examen

Şeful Inspectoratului Şcolar Suceava, Grigore Bocanci, anunţă, marţi, că a fost demarată o anchetă şi a fost sesizat Parchetul, după ce subiectele la Limba română pentru Evaluarea Naţională au apărut încă de la ora 09.00 pe un grup de WhatsApp al părinţilor de la o şcoală din localitatea Gura Humorului.

Potrivit jurnaliştilor de la Monitorul de Suceava, subiectele de la proba la Limba română, prima din cadrul examenului de Evaluare Naţională, au fost distribuite încă de la ora 9.00 pe un grup de WhatsApp.

Cel care a făcut acest lucru ar fi un angajat al Şcolii Gimnaziale Nr. 3 „Teodor Balan" din Gura Humorului.

Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Suceava, Grigore Bocanci, a declarat că după codul de la care au fost distribuite subiectele, s-a stabilit că este vorba despre Şcoala „Teodor Balan".

„Subiectele au apărut pe un grup de WhatsApp al părinţilor. IŞJ Suceava a început o anchetă şi a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava", a afirmat şeful IŞJ Suceava, Grigore Bocanci.

Potrivit inspectorilor din cadrul IŞJ Suceava, broşura cu cele 10 pagini care cuprindea subiectele la proba de limba română a fost scanată şi postată integral pe grupul respectiv. Conducerea IŞJ Suceava consideră că examenul nu a fost influenţat de distribuirea subiectelor.

În cursul zilei de miercuri, reprezentanţi ai IŞJ Suceava vor merge la şcoala din Gura Humorului pentru a stabili cine a scanat şi distribuit subiectele respective.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat marţi că la prima probă de la Evaluarea Naţională au existat câteva erori în judeţele Teleorman, Dolj şi Bistriţa-Năsăud, iar un elev internat în spital a dorit să susţină examenul şi a primit subiectele de rezervă.

"Au fost înregistrate şi erori ale colegilor noştri care au organizat examenul de Evaluare Naţională în judeţele Teleorman, Dolj şi Bistriţa-Năsăud. În Teleorman a fost şi o situaţie în care s-a apelat la subiectele de rezervă: un elev de clasa a VIII-a care a dorit să susţină examenul din spital şi a primit subiecte de rezervă", a afirmat Sorin Cîmpeanu într-o conferinţă de presă.

El a precizat că a existat, de asemenea, un caz în care un cadru didactic nu a păstrat confidenţialitatea cu privire la subiecte şi baremuri.

"S-a înregistrat, de asemenea, şi un caz grav. Nu avem de gând să tolerăm astfel de lucruri în care contrar angajamentului de confidenţialitate pe care fiecare cadru didactic participant la organizarea procesului de Evaluare Naţională s-a angajat că va păstra confidenţialitatea cu privire la subiecte şi barem, până la momentul în care acestea vor deveni publice. Cei care şi-au încălcat angajamentul de confidenţialitate în care este prevăzut faptul că aceste subiecte, până devin publice, constituite secret de serviciu vor suporta consecinţele conform legii. Din acest moment, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava derulează cercetare disciplinară, dar au fost anunţate şi organele specializate ale statului român. Dorim să asigurăm examene corecte, echitabile pentru toată lumea şi în acest sens nu putem tolera astfel de abateri de la normă", a subliniat ministrul Educaţiei.


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.