Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Subiectul Niculae Bădălău a ajuns pe masa Parlamentului: se pregătește execuția

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
badalau

Birourile Permanente Reunite se vor întruni, în format online, pentru a cere revocarea din funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi pentru Niculae Bădălău.

Bădălău a fost reținut pentru o perioadă de 30 de zile sub acuzația de dare de mită.

”Astăzi, marți 29.11.2022, la ora 14,00, va avea loc ședința B.P. Reunite, în format on-line, pentru revocarea dlui. Niculae Bădălău din funcţia de membru al Curţii de Conturi.”, arată un anunț venit în Parlament.

La rândul lor, cei de la PSD au dat un comunicat de presă prin care anunță că ei sunt cei care au solicitat declanșarea procedurilor de revocare pentru Niculae Bădălău.

”PSD a depus, luni, o solicitare la Birourile Permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului, pentru declanșarea procedurii de revocare a domnului Niculae Bădălău din funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi a României.

Votul pentru revocare va fi exprimat în ședința comună a comisiilor de buget, finanțe și bănci din Senat și Camera Deputaților.

Ședința va fi organizată imediat după reluarea lucrărilor Parlamentului, întrerupte, din motive de securitate, de evenimentele legate de reuniunea miniștrilor de Externe ai NATO.

Rațiunile de Securitate care au stat la baza amânării lucrărilor comisiilor sunt cunoscute, de altfel, de liderii grupurilor parlamentare ale USR, care, în mod populist și demagogic, au acuzat că PSD prelungesc revocarea domnului Niculae Bădălău.

Partidul Social Democrat solicită USR să se abțină să critice reacțiile PSD în acest caz. Este profund imoral și demagogic ca USR să critice conduita altor partide în privința integrității politice, atâta timp cât protejează „penalii USR din funcții publice”, sfidând fără jenă cetățenii români cărora le promiteau curățarea clasei politice de astfel de personaje controversate.”, arată un comunicat al PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.