Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Subprefectul judeţului Buzău, declarat de ANI în stare de incompatibilitate

integritate

Agenția Naționalã de Integritate a constatat faptul cã MARIAN-SORIN GHEORGHE s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 27 februarie 2013 – 20 aprilie 2015, întrucât simultan cu exercitarea funcțiilor publice în cadrul Primãriilor Blãjani și Mãrãcineni, județul Buzãu, respectiv la Instituția Prefectului Județul Buzãu, a exercitat și funcția contractualã de director de cabinet la Cancelaria Prefectului - Județul Buzãu.

Persoana evaluatã a încãlcat, astfel, dispozițiile art. 94, alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003, potrivit cãruia „Funcþionarii publici nu pot deþine alte funcții și nu pot desfãșura alte activitãți, remunerate sau neremunerate, dupã cum urmeazã: a) în cadrul autoritãþilor sau instituțiilor publice”, precum și dispozițiile art. 101, alin. (1), lit. b) din Legea nr. 188/1999, potrivit cãruia „Destituirea din funcția publicã se dispune, în condițiile art. 78, prin act administrativ al persoanei care are competența legalã de numire în funcția publicã, ca sancțiune disciplinarã aplicatã pentru motive imputabile funcționarului public, în urmãtoarele cazuri: […] b) dacã s-a ivit un motiv legal de incompatibilitate, iar funcționarul public nu acționeazã pentru încetarea acestuia într-un termen de 10 zile calendaristice de la data intervenirii cazului de incompatibilitate”.

Citește și: Vasile Blaga, prima reacție după dezvăluirile cu Dan Andronic: Cu cine a vorbit în seara alegerilor

Persoana evaluatã a fost informatã despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiazã – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le considerã necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. MARIAN-SORIN GHEORGHE a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apãrare.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încãlcarea obligațiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinarã si se sancționeazã potrivit reglementãrii aplicabile demnitãtii, functiei sau activitãtii respective […]”.

„Persoana […] fațã de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decãzutã din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publicã […] pe o perioadã de 3 ani de la data eliberãrii, destituirii din funcția ori demnitatea publicã respectivã sau a încetãrii de drept a mandatului. Dacã persoana a ocupat o funcție eligibilã, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadã de 3 ani de la încetarea mandatului”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.