Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Subprefectul judeţului Sălaj, Virgil Ţurcaş, a fost înmormântat cu onoruri militare

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Subprefectul judeţului Sălaj Virgil Ţurcaş a fost înmormântat, vineri, cu onoruri militare, în localitatea natală, Plesca, la ceremonie fiind prezente câteva sute de persoane, printre care ministrul de Interne, Lucian Bode, secretarul de stat Aneta Matei, europarlamentarul Daniel Buda, colegi din organizaţia judeţeană a PNL, oficialităţi judeţene şi locale.

Vizibil emoţionat, ministrul de Interne a susţinut o alocuţiune în care a prezentat traseul profesional al lui Virgil Ţurcaş, ce a ocupat de două ori funcţia de prefect al judeţului Sălaj, a fost director al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sălaj şi al Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură Sălaj, la data decesului fiind subprefect al judeţului, relatează Agerpres.ro.

"Ne-am adunat astăzi, aici, în semn de rămas bun de la cel care a fost Marcel Virgil Ţurcaş, prieten şi coleg de care mă leagă amintiri şi proiecte de viaţă. Un om cu o inteligenţă aparte, Virgil s-a perfecţionat continuu, a învăţat, s-a adaptat, practic, a răspuns cu seriozitate locului şi rolului pe care şi l-a asumat în administraţia publică, ca specialist, ca politician, ca om. (...) Pentru cei care l-au cunoscut, dincolo de respectul pentru profesionistul desăvârşit rămâne amintirea omului, a colegului ori prietenului care a fost Virgil Ţurcaş, un om alături de care am construit, plin de speranţă, pentru Sălaj şi pentru România, un om care şi-a dorit o ţară în care românii să fie mândri, cu instituţii moderne şi performante, dar mai ales un mediu instituţional integru, care să aibă ca linie directoare bunăstarea oamenilor", a declarat Lucian Bode.

Acesta l-a caracterizat pe Virgil Ţurcaş ca un model al credinţei, seriozităţii şi devotamentului total în face bine oamenilor şi comunităţilor, adresând totodată un mesaj de condoleanţe familiei acestuia.

După o slujbă religioasă în curtea casei părinteşti din Plesca, sicriul învelit în drapelul tricolor a primit onorul unor plutoane de jandarmi şi apoi fost transportat la cimitirul din sat, unde ceremonia a continuat cu salve de puşcă trase în onoarea fostului subprefect, pe fundalul sonor al trompetei ce a sunat "stingerea".

În vârstă de 52 de ani, subprefectul judeţului Sălaj Virgil Ţurcaş, rănit grav, marţi, în urma prăbuşirii acoperişului unui foişor, în localitatea Hurez, a decedat la scurt timp de la producerea incidentului, în ciuda intervenţiei cadrelor medicale.

Poliţiştii din Sălaj au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă în acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.