Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Subsidiară a Facebook cere Elveţiei să valideze proiectul său de introducere a criptomonedei LIBRA

criptotendencia.com
monede virtuale criptomonede

Libra Association, proiect creat la iniţiativa Facebook, vrea să obţină licenţă de plăţi în Elveţia pentru criptomoneda Libra, a anunţat miercuri autoritatea de reglementare financiară FINMA, notând că amploarea serviciilor planificate va necesita o supraveghere extinsă, transmite Reuters, potrivit NEWS.ro.

Cea mai mare platformă de socializare din lume a anunţat în iunile planurile de a lansa o criptomonedă, pentru a se extinde în domeniul serviciilor globale de plăţi şi comerţului electronic.

”Ca urmare a emiterii monedei Libra, serviciile planificate de proiectul Libra vor merge în mod clar dimcolo de un sistem de plăţi, potrivit FINMA, care a notat că acest lucru înseamnă că va fi supus unor cerinţe suplimentare.

Citeşte şi: RADET începe testele: Livrează energie termică pentru a se pregăti de iarnă

Aceste cerinţe se vor extinde la alocarea de capital pentru riscuri de capital, de piaţă şi operaţionale, riscul de concentrare şi al lichidităţilor şi gestionarea rezervelor Libra, a arătat instituţia.

”Ne angajăm într-un dialog constructiv cu FINMA şi vedem să există condiţii fezabile pentru o reţea blockchain open-source care să devină un sistem de plăţi reglementat, fiabil şi foarte sigur”, a anunţat Libra Association, care are sediul la Geneva.

Potrivit, FINMA, Libra Association i-a solicitat clarificarea statutului asociaţiei şi al monedei Libra în conformitate cu legislaţia elveţiană referitoare la surpaveghere.

Subsecretarul american pentru Informaţii Financiare şi Terorism, Sigal Mandelker, a declarat marţi, în capitala elveţiană, că proiectul cripotomonedei trebuie să respecte standarde înalte referitoare la combaterea spălării banilor şi a finanţării terorismului, pentru a putea deveni funcţional.

Citeşte şi: China închide ochii pentru unele produse americane importate, de la tarifare suplimentară

”Indiferent dacă este bitcoin, Ethereum, Libra, mesajul nostru este acelaşi pentru aceste companii: prevenirea spălării banilor şi a terorismului trebuie inclusă în design-ul lor de la bun început”, a spus Mandelker.

FINMA a arătat că supravegherea  unei serii de servicii oferite de Libra trebuie să urmeze principiul: ”aceleaşi riscuri aceleaşi reguli”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.