Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Subsidiara Google din Rusia și-a depus cererea de faliment - Ce se întâmplă cu Gmail, Youtube și restul serviciilor

Google
Google

Subsidiara rusească a Google, LLC "Google", a depus cererea de faliment la Curtea de Arbitraj din Moscova, joi, 16 iunie, reiese din datele cabinetului de depunere a cazurilor de arbitraj, potrivit agenției ruse Interfax.

La 18 mai, LLC "Google" a postat pe Fedresurs o notificare de intenție de a se adresa instanței de arbitraj cu o cerere de recunoaștere a propriului faliment. Compania rusă a comunicat atunci că, începând cu 22 martie 2022, "prevede propriul faliment și imposibilitatea de a-și îndeplini obligațiile monetare".

Serviciul de presă al Google a explicat apoi că sechestrul asupra contului bancar al Google Rusia a făcut imposibilă funcționarea biroului din Rusia, inclusiv păstrarea angajaților și remunerarea în Federația Rusă, plata furnizorilor și contractorilor, precum și îndeplinirea altor obligații financiare.

În același timp, Google a informat că societatea va continua să ofere posibilitatea de a utiliza serviciile gratuite pentru utilizatorii din Federația Rusă, cum ar fi Search, YouTube, Gmail, Maps și Google Play.

Amenzi în Rusia

Potrivit afirmațiilor Roskomnadzor, Google a fost sancționată cu o amendă pe cifra de afaceri în valoare de peste 7,2 miliarde de ruble, pe care compania trebuia să o plătească până la 19 martie. În luna mai, executorii judecătorești au deschis un proces împotriva Google pentru aplicarea unei amenzi de cifră de afaceri.

De asemenea, compania a fost amendată în repetate rânduri pentru că nu a eliminat conținutul interzis în Rusia de pe site-urile sale, inclusiv de pe YouTube.

LLC "Google" a fost înregistrată în 2005. La sfârșitul anului 2021, veniturile companiei rusești se ridicau la 134,3 miliarde de ruble, în timp ce compania a înregistrat o pierdere netă de 26 de miliarde de ruble (aceasta este prima pierdere a companiei cel puțin din 2009).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.