Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Subunitatea de pompieri din Baraolt va fi pusă în funcţiune săptămâna viitoare

Mediafax
pompieri

O subunitate de pompieri, care va funcţiona în subordinea Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Covasna, va fi pusă în funcţiune săptămâna viitoare în oraşul Baraolt, potrivit Agerpres.

Conducerea Consiliului Judeţean Covasna a alocat fondurile necesare pentru finalizarea acestui punct de lucru care va avea program permanent, putând interveni 24 de ore din 24.

Preşedintele Consiliului, Tamás Sándor, a amintit că, în urmă cu cinci ani, judeţul Covasna s-a asociat cu oraşul Baraolt, comunele Aita Mare, Băţani, Belin, Brăduţ, Vârghiş şi Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă "Mihai Viteazul" în vederea înfiinţării acestui punct de lucru, respectiv pentru construirea unui garaj pentru autospeciale de intervenţie, prim ajutor şi descarcerare, iar din bugetul Consiliului Judeţean Covasna s-a asigurat 50% din costul total al investiţiei, care ce s-a ridicat la 600.000 de lei.

Practic, prin crearea acestui punct de lucru, timpul de intervenţie al pompierilor în zona Baraolt se va reduce considerabil, cu aproape 45 de minute, cât au avut nevoie echipajele din Sfântu Gheorghe ca să ajungă până aici.

Citește și: Klaus Iohannis: ‘Începând din 1 iunie se redeschid terasele, se va putea merge la plajă și se pot organiza spectacole în aer liber’

"Nu numai că vom preda clădirea în sine din Baraolt săptămâna viitoare, dar şi punem în funcţiune punctul de lucru. Două autospeciale pentru pompieri şi o ambulanţă SMURD încep serviciul complet de 24 de ore în zona oraşului Baraolt. Trebuia să ne mişcăm urgent, deoarece au început lucrările pe drumul judeţean între Băile Malnaş - Baraolt - podul de la Augustin, iar din această cauză timpul de intervenţie destul de îndelungat de la reşedinţa de judeţ va deveni chiar mai lung, motiv pentru care a fost importantă punerea în funcţiune a unui punct de lucru pentru pompieri şi a unui serviciu complementar cu ambulanţa SAJ, care va deservi zona oraşului Baraolt", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor.

Comandantul ISU Covasna, lt. col. Adrian Simtea, a menţionat că numărul pompierilor profesionişti din judeţ este cu 10% mai mic decât cel necesar şi a îndemnat tinerii să opteze pentru această meserie, putând să se înscrie la un curs de pregătire de nouă luni la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă din Boldeşti, judeţul Prahova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.