Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Subvarianta Omicron BA.2 reprezintă 85,9% dintre variantele de coronavirus în SUA

Sky News
Omicron Covid

Agenţia naţională pentru sănătate publică din Statele Unite a anunţat marţi că subvarianta BA.2 a Omicron reprezintă, potrivit estimărilor, 85,9% din variantele de coronavirus de pe teritoriul ţării, informează Reuters.

Resurgenţa cazurilor de COVID-19 în regiuni din Asia şi Europa a dat naştere unor temeri potrivit cărora un nou val s-ar putea produce în Statele Unite, însă experţii sanitari americani sunt de părere că este puţin probabil.

Nord-estul Statelor Unite, inclusiv New Jersey, New York şi Massachusetts, este cea mai grav afectată regiune din ţară, varianta Omicron BA.2 fiind responsabilă în prezent pentru peste 90% dintre cazuri.

Philadelphia, un oraş din statul Pennsylvania (nord-est), va reintroduce obligativitatea purtării măştii în spaţiile închise din 18 aprilie, ca răspuns la un nou val de cazuri. Potrivit unui bilanţ alcătuit de Reuters, cazurile de COVID-19 în Pennsylvania au crescut cu aproape 70% într-o săptămână începând de duminică, acest stat numărându-se printre primele 10 state cu cel mai rapid ritm de transmitere a infecţiilor.

Media mobilă pe şapte zile a cazurilor de COVID-19 din Statele Unite este de 28.339 corespunzătoare datei de 9 aprilie, în creştere cu 10% faţă de săptămâna anterioară, potrivit Agerpres.ro.

BA.2 este responsabilă pentru până la 75,4% dintre variantele de pe teritoriul ţării pentru săptămâna care se încheie pe 2 aprilie, potrivit unor estimări ale Centrului pentru controlul şi prevenirea bolilor din Statele Unite. Estimarea anterioară era de 72,2%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.