Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Subway folosește ton falsificat: Ce pune, de fapt, în ceea ce ei numesc sandviș cu ton

subway

Lanţul american de restaurante fast-food Subway va trebui să explice unui tribunal din California compoziţia unuia dintre celebrele sale sandvişuri după ce clienţii au denunţat că tonul folosit este falsificat, relatează EFE.

În plângerea depusă, se arată că ceea ce Subway anunţă drept un sandviş cu ton este de fapt un amestec de mai multe ingrediente, care nu au legătură cu tonul şi care îi imită înfăţişarea, scrie agerpres.ro.

Citește și: Dezvăluire: Adrian Streinu-Cercel și Alexandru Rafila, abonați la banii gigantului Pfizer

Acuzaţia, pe care compania a respins-o tranşant, a fost formulată după s-au realizat "teste de laborator în care nu s-au găsit probe de ton în mostre" şi care încearcă acum să determine din ce este făcută această compoziţie, potrivit acuzatului acuzării.

Plângerea a fost depusă la un tribunal din California săptămâna trecută, dar a devenit publică după ce ziarul The Washington Post a preluat informaţia.

Citește și: Daniel Suciu, deputat PSD: ‘Noi credeam că domnul Tătaru este un exemplu de ‘aşa nu’, dar se pare că domnul Voiculescu îl întrece cu brio chiar și pe domnul Tătaru’

După ecoul suscitat de această ştire, având in vedere că Subway este un lanţ foarte popular în SUA cu o amplă prezenţa în numeroase ţări, un purtător de cuvânt al companiei a calificat acuzaţiile drept "neîntemeiate".

"Pur şi simplu nu există adevăr în acuzaţiile prezentate tribunalului din California. Subway oferă ton 100 % gătit în restaurantele sale, pe care îl amestecă cu maioneză şi pe care îl foloseşte în sandvişuri gata preparate, 'wraps', şi în salatele de care se bucură clienţii noştri", notează compania într-un comunicat.

Citește și: Dacian Cioloș: ‘Trebuie asumată situația ca atare și reformat sistemul fără milă’

Subway a precizat că aceste acuzaţii vor aduce grave prejudicii localurilor sale care oferă sandvişuri pe bază de ton precum şi micilor negustori care le comercializează.

Nu este prima oară când ingredientele folosite de Subway sunt puse sub semnul întrebării, după ce Curtea Supremă din Irlanda a stabilit că nu poate fi considerată "pâine", cea folosită în chifle, din cauza conţinutului ridicat de zahăr.

Citește și: Vaccinarea anti-Covid s-a amânat pentru zeci de mii de persoane! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.