Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUCCES uriaș: România va avea 3 jucătoare de tenis la Tokyo 2020, după ce Patricia Țig a primit și ea o derogare

epochtimes-romania.com
patricia tig

Echipa României la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 va avea în componență 3 jucătoare de tenis. După ce calificarea la jocuri a fost confirmată pentru Simona Halep și Sorana Cîrstea, după turneul de Roland Garros sunt șanse mari ca și Patricia Țig să prindă un loc pe tabloul de simplu feminin.

Conform regulamentului de calificare, vor lua startul la Tokyo, la probele de simplu, primii 56 de sportivi ai clasamentului alcătuit de ATP și WTA, în baza rezultatelor din ultimele 52 de săptămâni, clasament ce va fi anunțat după încheierea Grand Slam-ului de la Paris. Însă, fiecare națiune poate trimite maxim 4 sportivi la feminin, 4 la masculin și câte 2 la probele de dublu.

Această prevedere face ca și sportivi aflați în afara topului 56 să poată să prindă un loc. În plus, celelalte locuri, până la 64 se atribuie după alte criterii, scrie mediafax.ro.

Plecând de la aceste considerente, conform freelancerului Daniel Radu, Patricia Țig, la fel ca și Sorana Cârstea, va primi o derogare, în virtutea căreia va putea participa la Jocurile Olimpice, ea fiind momentan pe locul 63 în clasamentul mondial WTA.

La fel ca și în cazul Soranei Cîrstea, Federația Internațională de Tenis a făcut o derogare, în baza regulamentelor și ale clasamentului, la solicitarea Federației Române de Tenis.

Patricia Țig este jucătoarea din România a treia cea mai bine clasată, după Simona Halep și Sorana Cîrstea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.