Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Succesele de PR ale lui Dacian Cioloș în 2017 (Google Trends)

Dacian Cioloș a anunțat că va lansa partidul corespunzător ONG-ului România 100 înscriindu-l la tribunal conform legii. Este oare prea târziu sau mișcarea din jurul său mai prezintă încă interes?

Azi dimineață am făcut o verificare rapidă a interesului pe Google. Ținând cont că profilul demografic al celor care ar sprijini noul partid presupune, foarte probabil, familiaritate cu mijloacele de comunicare online, mi-am zis că aceasta este un bun proxy. În comparație cu USR, concurentul său de nișă, Dacian Cioloș și România 100 nu stau deloc atât de rău pe cât mă așteptam.

content-image

USR domină căutările, desigur, dar Dacian Cioloș și România 100 sunt și ele, oarecum, în zonă. Nicușor Dan, aflat în lipsă de activitate nu mai trezește interesul deși multă lume se așteaptă ca el să candideze la Primăria București.

Ca să înțeleg mai bine ce anume din activitatea lui R100/ Dacian Cioloș a trezit interesul, am curățat graficul de referințele la USR/ Nicușor Dan și am identificat patru momente de vârf:

content-image

Fiecare punct măsurat de pe linie reprezintă o săptămână de căutări pe Google. Cele 4 vârfuri corespund, aproximativ, următoarelor momente

A Demararea înscrierilor în România 100 (începutul lui mai);
B Fotografiile cu Dacian Cioloș și Andrada Morar în ipostaze foarte familiare (septembrie);
C Anunțul formării unui partid politic (decembrie);
D Al doilea anunț al formării unui partid politic (săptămâna în curs).

B nu este sub nici o formă un succes - rămân A, C, D. Deci singurele momente în care Dacian Cioloș joacă în liga imediat superioară este când face un anunț național. Să fim bine înțeleși, partidul mai face și alte eforturi de comunicare după cum puteți observa, dacă doriți, citind secțiunea de știri de pe site-ul partidului.

Este bine, este rău? Depinde ce așteptări aveți. Din punctul meu de vedere chiar și atât este puțin peste cât credeam că va fi.

Rămâne ca noul partid să își găsească o voce și public care să asculte această voce. Sau nu...

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.