Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Succesoarea Angelei Merkel sfidează Israelul chiar la Tel Aviv - Annegret Kramp-Karrenbauer apără acordul nuclear cu Iranul

Annegret Kramp-Karrenbauer

Şefa Uniunii Creştin Democrate (CDU) la putere în Germania, Annegret Kramp-Karrenbauer, a apărat acordul nuclear cu Iranul, luni, în timpul unei conferinţe de securitate ţinute la Tel Aviv, informează DPA potrivit Agerpres.

Kramp-Karrenbauer a considerat că "din păcate, până în prezent nu a mai fost găsit un alt mecanism mai inteligent pentru a întârzia programul nuclear iranian decât JCPOA", chiar acordul nuclear cu Iranul.

"Atât timp cât acest lucru rămâne, nu ar trebui să renunţăm cu uşurinţă", potrivit liderului CDU, care a preluat conducerea partidului de la cancelarul Angela Merkel în decembrie trecut.

Aşa-numitul "Plan comun de acţiune cuprinzător" - cunoscut mai bine ca acordul nuclear cu Iranul - se prăbuşeşte după retragerea Statelor Unite în mai anul trecut, în ciuda eforturilor depuse de participanţii săi europeni - Franţa, Germania şi Marea Britanie - pentru a-l menţine în viaţă.

Schimb de replici în CSM - Un judecător a răbufnit: 'Boicotul, o premieră pe care a început-o Savonea în 2016'. La discuție a intervenit și Birchall

Kramp-Karrenbauer a adăugat că împărtăşeşte preocupările de securitate ale Israelului în legătură cu extinderea agresivă a influenţei Iranului în regiune.

Israelul s-a opus întotdeauna acestui acord, care permite Iranului să menţină un program nuclear pentru uz civil, dar îi restrânge sever drepturile de a îmbogăţi uraniul. Iranul a avertizat că în curând va depăşi limitele la îmbogăţirea uraniului impuse de acord, ca răspuns la sancţiuni americane stricte care i-au tăiat exporturile de petrol.

Kramp-Karrenbauer urmează să se întâlnească cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu şi cu preşedintele Reuven Rivlin în timpul vizitei sale. Ea părăseşte Israelul marţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.