Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suceava - Amenzi de peste 400.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor impuse de Starea de Urgenţă

amenda

Un dosar penal şi amenzi contravenţionale în valoare totală de peste 400.000 de lei - este bilanţul acţiunilor desfăşurate în judeţ de poliţişti, jandarmi şi militari în contextul Stării de Urgenţă, instituită din cauza evoluţiei COVID-19.

Prefectura Suceava a transmis că, duminică, în scopul verificării respectării măsurilor dispuse pentru prevenirea şi combaterea COVID-19, a acţionat un număr de 242 de poliţişti, 100 poliţişti locali, 37 de militari MApN şi 172 de jandarmi. Aceştia au realizat acţiuni de verificare la domiciliu a persoanelor aflate în autoizolare, verificare a locaţiilor de carantinare şi verificare a societăţilor economice, pentru impunerea interdicţiilor pe timpul Stării de Urgenţă, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Vasile Astărăstoae, fost președinte al Colegiului Medicilor: Nimeni nu știe cu adevărat mortalitatea. OMS a acționat iresponsabil, urmat orbește de guverne

Au fost verificate 4.521 de persoane aflate în autoizolare şi/sau carantină şi 60 de unităţi economice, fiind aplicate 224 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea Ordonanţei Militare 3, respectiv încălcarea prevederilor privind circulaţia persoanelor, în valoare totală de 431.450 de lei. S-a întocmit un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Prefectura Suceava a precizat că ''toate informaţiile referitoare la cazurile de persoane infectate cu COVID-19 sunt confirmate sau infirmate de Grupul de Comunicare Strategică''.

Potrivit sursei citate, în prezent, în judeţ se află în carantină instituţionalizată 545 de persoane, iar alte 3.885 sunt în izolare voluntară la domiciliu. Până în prezent au ieşit din carantină 126 de persoane, iar din autoizolare 2.089 persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.