Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suceava - Aproape 12.900 de persoane au ieşit din autoizolare, de la instituirea stării de urgenţă

ipsos.com
izolare

Un număr de 790 persoane se mai află în izolare voluntară la domiciliu în judeţul Suceava, în condiţiile în care de sub incidenţa acestei măsuri, de la instituirea stării de urgenţă şi până în prezent, au ieşit 12.849 de persoane, dintre care 335 în ultimele 24 de ore, a informat, vineri, Prefectura Suceava.

Potrivit sursei citate, în carantină instituţionalizată sunt plasate în prezent 484 de persoane, iar de sub incidenţa acestei măsuri au ieşit până în prezent 1.642 persoane, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Cei mai mari miliardari din lume au avut de câștigat de pe urma pandemiei de coronavirus: cât le-a crescut averea

''Au fost externate din spital 823 de persoane şi declarate vindecate 339 de persoane'', a precizat sursa citată.

Pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice pe raza judeţului au acţionat 400 poliţişti, 105 jandarmi, 4 poliţişti de frontieră, 96 poliţişti locali şi 19 militari MApN, organizaţi în 261 de patrule.

În contextul evoluţiei COVID-19, forţele de ordine au continuat desfăşurarea de activităţi în sistem integrat, avându-se în vedere verificarea la domiciliu a persoanelor aflate în autoizolare, verificarea locaţiilor de carantinare sau a societăţilor comerciale, dar şi impunerea interdicţiilor pe timpul stării de urgenţă.

Citește și: Președintele Academiei Române prezintă cifrele ASCUNSE de Guvern: 'Bătrânii nu au nevoie de milă și de pomană. Nu-i umiliți'

S-au executat 66 de misiuni, au fost verificate 766 persoane cu privire la respectarea interdicţiilor impuse şi a fost aplicată o sancţiune pentru nerespectarea măsurilor de izolare.

Totodată, au fost depistate 102 persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei, pentru care au fost constatate şi aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 134.500 lei.

În ultimele 24 de ore, personalul MAI din cadrul dispozitivelor constituite pentru carantinarea municipiului Suceava şi pentru asigurarea zonei de protecţie a constatat zece fapte de natură contravenţională, dintre care şapte pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 134.450 de lei, din care 12.000 pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie. Au fost constatate şi două infracţiuni de fals în declaraţii, fiind cercetate două persoane.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.