Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suceava se transformă în MIRACOL: Doar 7 cazuri noi în 24 de ore

Monitorul de Suceava
spitalul judetean suceava

Şapte cazuri noi de persoane diagnosticate cu COVID-19 au fost internate în spital, în ultimele 24 de ore, iar alte 16 declarate vindecate au fost externate, a informat, sâmbătă, Prefectura Suceava.

Din totalul celor 480 de pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, 99 sunt diagnosticaţi cu COVID-19, 103 sunt în zona tampon şi 278 sunt cu alte afecţiuni non-COVID, scrie agerpres.ro.

Citește și: Lovitură pentru Guvernul Orban! Demersul făcut azi: Plângere pentru a obliga Executivul să dubleze alocațiile copiilor!

Dintre pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19, un număr de 65 prezintă forme medii ale bolii, 27 forme uşoare, iar şapte au forme grave şi sunt internaţi în Secţia ATI, trei fiind ventilaţi mecanic.

La Spitalul Municipal Rădăuţi sunt internaţi 18 pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 şi zece persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus.

Citește și: Ludovic Orban explică de ce a fost nevoie de Legea carantinării: Există evoluții fulminante în cazuri fără simptome

Potrivit datelor centralizate de către Direcţia de Sănătate Publică Suceava, la nivelul judeţului se înregistrează un număr de 3.643 de persoane declarate vindecate.

Persoanele suspecte de infecţie cu noul coronavirus, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecţiei cu SARS CoV 2 sunt declarate pacienţi COVID-19, fără a fi influenţată statistica în ceea ce priveşte numărul de internări.

Citește și: Alertă la TAROM! Un angajat, confirmat cu coronavirus! S-a infectat pe litoralul românesc

Conform distribuţiei cazurilor COVID-19 pe unităţi administrativ teritoriale (UAT), din totalul de 114 UAT-uri din judeţ, 58 nu au niciun caz de infecţie în evoluţie, 27 au câte un caz în evoluţie, 22 au sub cinci cazuri în evoluţie, trei au sub zece cazuri în evoluţie, iar patru au peste zece cazuri în evoluţie.

Prefectura Suceava face apel către toţi cetăţenii pentru aplicarea în continuare, cu stricteţe, a normelor de distanţare socială şi igienă, precum şi a tuturor măsurilor de protecţie individuală.

Citește și: Medicul Monica Pop a explodat în privința Legii carantinării: ‘Internarea obligatorie e o jignire pentru români. Nimeni nu are curajul să explice de ce doar noi de pe tot Pământul!’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.