Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'MIRACOLUL' produs de epidemia de coronavirus: NICIUN mort de gripă nu a mai fost raportat la Suceava de la Paști

coronavirus otopeni epidemie gripa virus boala

Numărul românilor care se întreabă dacă în țara noastră se mai moare și de altceva în afară de coronavirus, ținând cont de faptul că autoritățile transmit multiple informări pe zi privind decese survenite în cazul bolnavilor de COVID-19 crește. Zilnic, românii se întreabă cum este posibil ca oameni cu maladii incurabile în stadiu terminal să fie declarați ca fiind morți de coronavirus.

Citește și: VIDEO Avocatul Poporului detonează altă BOMBĂ: 'Proiectul Guvernului privind starea de alertă este neconstituţional'

Mai mul, autoritățile au interzis autopsiile și pun măsurile care încalcă drepturile omului pe seama celor peste 1.000 de morți cauzați de coronavirus, deși secretarul de stat Horațiu Moldovan a declarat că doar 10% din cei care au fost declarați morți de coronavirus nu aveau și alte boli.

Însă isteria generată de coronavirus duce la subraportări în alte domenii. Spre exemplu, în Suceava, în cel mai mare focar de corovirus, nu a fost raportat niciun caz de gripă în ultima perioadă.

"Dinamica ciudată în acest an a cazurilor de gripă se vede mai bine atunci când avem în vedere numărul deceselor atribuite. Acestea au mers într-un ritm apropiat celui din 2018 până undeva la jumătatea lunii februarie, dar raportările au rămas în urmă treptat, dezvoltându-se o amplă divergență față de evoluțiile din anii precedenți, evidențiată pe graficul atașat

La jumătatea lunii martie erau înregistrate la nivel național 66 de decese atribuite gripei sezoniere și numai într-o singură raportare, imediat după declararea stării de urgență, dinamica a mai fost importantă pentru o creștere la 72 de morți.

Ulterior, Institutul Național de Sănătate Publică nu a mai făcut raportări pentru 2 săptămâni, iar la ultimul bilanț cu câteva zile înainte de Paști numărul de cazuri mai crescuse doar nesemnificativ, la 31 de îmbonăviri, un al 73-lea deces fiind și ultimul prins în statistici", anunță România TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.