Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sucurile de fructe și legume fac minuni în cazul colesterolului 'rău' crescut

www.realitatea.net
băutură fructe

Multe dintre problemele de sănătate pot fi tratate și cu ajutorul alimentației. În cazul în care ai colesterolul „rău” crescut, cura cu sucuri de fructe și legume poate face minuni, cu condiția să respecți toate indicațiile medicului, scrie clicksantate.ro.

Colesterolul „rău” este asociat cu multe problemele de sănătate, accidentul vascular cerebral și infarctul fiind cele mai frecvente. Substanță grasă prezentă în sânge și în toate celulele corpului, colesterolul este necesar pentru buna funcționare a organismului.

În exces, colesterol „rău” (LDL) se depune pe pereții vaselor de sânge care „hrănesc” organe vitale precum inima și creierul. Pentru reducerea colesterolului, avem soluţii la îndemână oferite de natură, spre exemplu, sucurile de fructe şi legume. Pentru a fi cu adevărat eficiente, acestea trebuie consumate în cadrul unor cure pe termen lung, alături de un stil de viață sănătos.

Sucul de mere

Numeroase studii au arătat că mărul, consumat ca atare sau ca suc, este eficient pentru creșterea colesterolului „bun” și pentru scăderea celui „rău”. Dacă bei un suc de mere pe zi, cureţi sângele printr-o metodă naturală. Pectina, care se găsește în coaja fructului, elimină toxinele, având un rol depurativ.

Sucul de kiwi și portocale

Acest suc este o „bombă” cu vitamina C, ideală pentru a preveni şi controla colesterolul „rău”, fiind, în acelaşi timp, absolut delicios.   

Sucul de struguri şi ananas

Acest suc este excelent pentru eliminarea toxinelor şi reducerea colesterolului „rău”. Dacă asociem proprietăţile ananasului cu cele ale strugurelui, obţinem un elixir, care îmbunătățește circulaţia sangvină, previne cardiopatiile și reduce colesterolul.

Sucul de ţelină, morcov, pătrunjel

Pentru acest suc ai nevoie de un morcov, câteva fire de pătrunjel şi de ţelină. Speli, cureţi şi tai toate ingredientele pe care le pui apoi în mixer. Se bea un pahar de suc, în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol.

Sucul de ţelină, măr şi castravete

Pentru a pregăti acest suc savuros ai nevoie de 3 mere, 1 castravete, câteva fire de pătrunjel şi de ţelină. Se spală fructele şi legumele, se curăţă merele şi se scot seminţele. Castravetele se taie rondele. Apoi se mixează totul şi se bea un pahar pe nemâncate, zilnic, timp de o săptămână.

Sucul de varză și usturoi

Dacă ai un nivel crescut al colesterolului „rău”, include cât mai des în alimentația ta varza și usturoiul. Poți prepara un suc din 2 căpățâni de usturoi și o jumătate de varză de mărime medie, care se pun în mixer, după care se adaugă un pahar cu apă. Consumă sucul în fiecare dimineață, însă nu mai mult de o săptămână, pentru că pot apărea probleme cu tiroida.

Sucul de portocală, măr, lămâie şi sfeclă

Acest suc se face uşor, dintr-un măr mare, jumătate de lămâie, 2 portocale şi o sfeclă. Toate se spală, se curăţă şi se taie bucăţi. Apoi se mixează şi se consumă. Mărul şi lămâia sunt de bază în acest amestec, chiar dacă şi celelalte 2 ingrediente sunt remedii naturale excelente pentru scăderea colesterolului „rău”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.