Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sud-estul Statelor Unite 'măturat' de mai multe tornade: Doi oameni au murit, iar pagubele sunt incalculabile

tornada

Cel puțin două persoane din nordul statului american Alabama și o persoană din Louisiana au murit în urma mai multor tornadele care au lovit sud-estul Statelor Unite, dărâmând acoperișurile unor clădiri, doborând copaci și linii electrice, au declarat oficialii, citaţi de Reuters, potrivit Mediafax.

Cea mai mare parte a pagubelor provocate de tornadele și furtunile din ultimele ore au fost raportate în mai multe regiuni din Louisiana, Mississippi, Alabama și Texas, începând de luni, au declarat oficiali din cadrul biroului șerifului pentru presa locală.

Alexandru Cumpănașu îi îndeamnă pe susținători la calm: 'Dragi cumpănași, deocamdată nu am ce să reproșez DNA'

Echipe de experţi vor fi trimise marţi la prima oră pentru a evalua amploarea pagubelor, a spus Rich Thompson, meteorolog şef al Centrului de Prognoză a Furtunilor de la Serviciul Meteorologic Național (NWS).

„Rapoartele inițiale sugerează că prima tornadă a avut loc în Louisiana în jurul orei 10:35 CST și prima victimă a tornadei a fost înregistrată undeva în jurul orei 11:18 CST", a declarat meteorologul NWS Jared Guyer.

Mai multe ploi și vânturi sunt așteptate peste noapte și marți, furtunile deplasându-se în sud-estul Georgiei, în Panhandle Florida și coasta Carolina la orele dimineții.

Cel puțin 28.300 de persoane s-au confruntat cu întreruperi ale alimentării cu energie electrică în Mississippi, Louisiana și Alabama, potrivit site-ului de urmărire Poweroutage.Us.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.