Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sudan: Antony Blinken anunță un armistițiu de 72 de ore în regiune - VIDEO

playtech.ro
Antony Blinken

Şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, a anunţat luni că generalii rivali în conflictul din Sudan au convenit asupra unei încetări a focului de trei zile la nivel naţional în încercarea de a pune capăt violenţei, transmite AFP, citat de Agerpres.

"După negocieri intense în ultimele 48 de ore, armata sudaneză şi Forţele de Sprijin Rapid (RSF) au convenit să pună în aplicare o încetare a focului la nivel naţional în vigoare la miezul nopţii de 24 aprilie (luni, ora 22:00 GMT), care se estimează să dureze 72 de ore", a afirmat Blinken într-un comunicat.

"În această perioadă, Statele Unite se aşteaptă ca armata şi RSF să respecte pe deplin şi imediat această încetare a focului", a adăugat el.

Planuri pentru înființarea unei comisii

Secretarul de stat Blinken a mai spus că Statele Unite lucrează cu aliaţii şi partenerii săi pentru a înfiinţa o "comisie" care va fi însărcinată cu negocierea unei încetări definitive a ostilităţilor din Sudan.

Blinken a discutat mai devreme în cursul zilei de luni cu omologul său kenyan despre conflictul din Sudan şi a intensificat comunicarea cu generalii sudanezi rivali, precum şi cu ţările din regiune şi cu Uniunea Africană.

Multe ţări desfăşoară operaţiuni de repatriere a cetăţenilor sau a personalului lor diplomatic din Sudan din cauza războiului dintre armată şi paramilitari început pe 15 aprilie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.