Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sudan: ONU dezaprobă atacul aerian din Omdurman, soldat cu 22 de vieți pierdute

bbc.co.uk
Antonio Guterres

Secretarul general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, a condamnat atacul aerian care a ucis cel puţin 22 de persoane la Omdurman, în Sudan, relatează AFP, citat de news.ro.

Cel puţin 22 de persoane au fost ucise şi multe altele au fost rănite într-un atac aerian al armatei sudaneze la periferia vestică a oraşului Omdurman, a anunţat sâmbătă Ministerul Sănătăţii din Khartoum, în timp ce confruntările dintre facţiunile militare din ţară au intrat în a douăsprezecea săptămână.

Antonio Guterres şi-a exprimat, de asemenea, consternarea faţă de rapoartele privind violenţele pe scară largă şi victimele din regiunea sudaneză Darfur, se arată în comunicat.

"El este, de asemenea, îngrijorat de rapoartele privind reluarea luptelor în statele Kordofanul de Nord, Kordofanul de Sud şi Nilul Albastru. Există un dispreţ total faţă de dreptul umanitar şi drepturile omului care este periculos şi îngrijorător", a adăugat el.

Secretarul general al ONU a făcut din nou apel la forţele armate sudaneze şi la forţele paramilitare de sprijin rapid (Rapid Support Forces - RSF) să înceteze luptele şi să se angajeze să găsească modalităţi de a pune capăt în mod durabil ostilităţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.