Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situația catastrofală în Sudanul de Sud: Violul a devenit atât de comun încât nu mai este raportat / ONU vorbește de `zombie` moarte la nivel fizic și emoțional

Operation World
Sudanul de Sud

O echipă de supraveghere a respectării drepturilor omului a ONU a comunicat că violul a devenit atât de des întâlnit în Sudanul de Sud încât numeroase femei nu se mai obosesc să declare atacuri sexuale repetate, relatează BBC preluat de Rador.

În alte cazuri, bărbaţi înarmaţi le ameninţă cu moartea în cazul în care ar spune cuiva. Unele femei sunt atacate de soldaţi în timp ce culeg lemne de foc.

Echipa ONU avertizează că victimele nu au acces la îngrijiri medicale şi posttraumatice. Există femei în Sudanul de Sud care au fost violate de bărbaţi înarmaţi de câte cinci ori şi care se întreabă când va înceta acest lucru.

Comisia ONU pentru drepturile omului a găsit supravieţuitoare, în regiunea Eqatoria, care au fost descrise ca "zombie", moarte la nivel fizic şi emoţional, după atâtea violuri brutale în ultimii zece ani.

Cea mai tânără victimă era o fată de şapte ani. Războiul din Ucraina a redus drastic fondurile pentru îngrijire medicală şi psihologică. Echipa ONU a mai transmis că Poliţia din Sudanul de Sud este deseori prea slab echipată şi nu poate aresta un soldat, care este mai bine înarmat şi protejat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.