Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suedezii de la Electrolux AMENINȚĂ că își închid fabrica din România, din cauza grevei angajaților

electrolux

Conducerea Electrolux Satu Mare a transmis, miercuri, că refuzul liderilor de sindicat de a se angaja într-un dialog și de a găsi o soluție, de la debutul grevei până în prezent, afectează bunăstarea angajaților și pune în pericol viitorul fabricii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al Electrolux Satu Mare transmis, miercuri, pachetul salarial oferit de conducerea fabricii este „unul atractiv”, având în vedere și nivelul salarial de pe piața locală.

Citește și: Mega-lovitură pentru Gică Popescu! Va fi executat silit pentru o sumă colosală

„Miercuri liderii de sindicat ne-au informat că refuză noua noastră propunere salarială. Dorim să ne exprimăm îngrijorarea cu privire la acest răspuns, fiind cel de-al doilea refuz pe care îl primim din partea lor la adresa propunerilor noastre salariale. Considerăm că pachetul salarial oferit este unul atractiv, având în vedere și nivelul salarial de pe piața locală. (…) Refuzul liderilor de sindicat de a se angaja într-un dialog constructiv și de a găsi o soluție împreună cu noi, de la debutul grevei și până acum, afectează bunăstarea angajaților din fabrică și a celor care se află în grevă, punând în pericol viitorul fabricii Electrolux”, se arată în documentul citat.

Reprezentanții Electrolux considerăm că oferta avansată este în interesul tuturor angajaților din fabrică, „deoarece include beneficii substanțiale, facilitând, în același timp, buna desfășurare a operațiunilor fabricii”.

Citește și: Judecătorii au decis! Radet a intrat în faliment:’Trebuie să mulțumim pentru asta Ministerului Energiei’

„În aceste momente, este esențial să ne concentrăm eforturile pentru a ajunge la un acord comun care să pună capăt acestei perioade de disconfort emoțional, în care se află toți angajații Electrolux. Orice acțiune intimidantă sau agresivă ne îndepărtează de responsabilitatea noastră comună, aceea de a asigura un mediu de lucru sigur și productiv pentru angajații Electrolux și de a dezvolta o afacere sustenabilă pe piața locală. Astfel, considerăm că instigarea la boicotarea companiei Electrolux trebuie înlocuită cu un dialog constructiv și negocieri pașnice, în beneficiul tuturor celor implicați. La o astfel de atitudine constructivă și pozitivă ne așteptăm de la întâlnirea cu liderii de sindicat, ce va avea loc joi la solicitarea acestora”, se mai arată în comunicat.

Citește și: Adio, dosare penale! Cum ar putea scăpa Dragnea nepedepsit

Conducerea Electrolux a precizat că oferta financiară înaintată sindicatului prevede un contract încheiat pe o perioadă de doi ani de zile cu o creștere totală de 25% raportată la salariul de bază brut al angajaților din producție, o creștere treptată a salariului de bază brut și un bonus de prezență, reprezentând o creștere procentuală de aproximativ 12,7% aplicată la fiecare an contractual, raportat la salariul de bază brut al angajaților din producție.

Greviștii de la Electrolux Satu Mare au respins, miercuri, noua ofertă financiară avansată de companie, astfel că protestul, care se află în cea de-a șaptea săptămână, continuă. Angajații solicită o sumă fixă ca majorare salarială.

Citește și: Mega-lovitură pentru Gică Popescu! Va fi executat silit pentru o sumă colosală

O nouă rundă de negocieri între sindicat și conducere ar putea avea loc joi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.