Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suedia este în situație CRITICĂ: Numărul de infectări crește, vine al treilea val al pandemiei

Agerpres
suedia steag drapel

Suedia, care a optat iniţial pentru o strategie flexibilă împotriva coronavirusului, se confruntă de trei săptămâni cu o creştere cu 10% a contagierilor şi înregistrează o rată înaltă a spitalizărilor, astfel încât autorităţile sanitare au considerat marţi că ţara se îndreptată spre al treilea val al pandemiei, relatează EFE.

Numărul total al cazurilor a ajuns la 669.113, cu 11.804 mai multe decât vineri, iar cel al deceselor la 12.882, cu 56 noi decese şi o incidenţă de 497 de contagieri la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile, potrivit datelor publicate de Agenţia de Sănătate Publică (FOHM), scrie agerpres.ro.

Citește și: Daniel Ghiță, atacat dur: ‘Când nu doarme, face circ! Dovada clară’

"Se pare că ne îndreptăm spre al treilea val. Vaccinurile nu vor putea stăvili răspândirea. Aproape că nu se exclude un scenariu cu o mai mare contagiere la primăvară", a declarat la o conferinţă de presă, epidemiologul şef al FOHM, Anders Tegnell.

Tegnell a vorbit despre o situaţie "critică". Potrivit lui, comportamentul cetăţenilor în următoarele săptămâni faţă de restricţiile şi recomandările autorităţilor va fi determinant pentru evoluţia virusului.

Citește și: Tragedie peste tragedie în România: Tată și fică, găsiți carbonizați în casa mistuită de foc. Mama fetiței a reușit să se salveze

Numărul pacienţilor internaţi a crescut cu peste 20 % în ultimele zece zile, iar jumătate dintre regiunile suedeze se confruntă cu o creştere a ocupării paturilor la ATI.

Noi restricţii pentru frânarea contagierilor

Barurile, restaurantele vor trebui să închidă de luni la orele 20:30, după cum a anunţat săptămâna trecută guvernul suedez, care a lăsat deschisă posibilitatea reducerii prezenţei publicului în magazine şi sălile de sport, conform unei legi epidemiologice temporare de urgenţă emisă la începutul anului.

Citește și: Florin Cîțu: ‘Am spus foarte clar că nu sunt adeptul creșterii taxelor, mai ales într-o perioadă în care economia este sub potențial pentru a aduce venituri la buget’

FOHM a prezentat marţi o propunere pentru limitarea, începând de sâmbătă, la 500 a clienţilor în magazine.

Guvernul a introdus din noiembrie mai multe restricţii, faţă de strategia aleasă în primul val al pandemiei, cu multe recomandări şi câteva interdicţii izolate.

Citește și: Situație dificilă pentru Călin Popescu-Tăriceanu: ÎCCJ a dat undă verde pentru începerea judecării pe fond

Astfel, a fost limitat la opt numărul persoanele la reuniunile publice, au fost închise institute şi parţial şcolile şi, pentru prima dată, s-a recomandat purtarea măştilor în transportul public.

Rata mortalităţii în Suedia este de 125,95 la 100.000 de locuitori, de trei ori mai mare decât în Danemarca şi de zece ori mai mare faţă de Finlanda şi Norvegia, dar totuşi mai mică decât în alte ţări ca Belgia, Marea Britanie, Italia, Spania şi Portugalia.

Citește și: Daniel Ghiță, atacat dur: ‘Când nu doarme, face circ! Dovada clară’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.