Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suedia încetează cooperarea cu Rusia în domeniul apărării

Guvernul Suediei a anunţat că nu va mai prelungi acordul de cooperare cu Rusia în domeniul militar, în contextul în care Marina suedeză încearcă să găsească un submarin ”străin” în zona Mării Baltice, suspectat că ar fi rusesc, relatează agenţia Tass. ”Guvernul a decis să nu prelungească acordul privind realizarea unor exerciţii (militare) comune cu Rusia, document care reglementează cooperarea dintre forţele militare ale celor două state”, informează un comunicat guvernamental suedez, citat de ITAR TASS, subliniind că ”activităţile de cooperare dintre forţele militare suedeze şi cele ruse au fost suspendate”.

Stockholmul afirmă că militarii ruşi ”acţionează într-un mod foarte provocator în zona Mării Baltice”, unde au avut loc ”încălcări vizând integritatea teritorială a statelor” din regiune. Totuşi, executivul suedez apreciază că ”un atac militar direct (al Rusiei) împotriva Suediei este puţin probabil”.
Autorităţile de la Stockholm intenţionează să consolideze capacitatea de apărare a ţării, notează ITAR TASS, menţionând că bugetul pentru domeniul militar va fi suplimentat cu 2015 cu 75 de milioane de euro.
Marina suedeză a declanşat vineri o operaţiune în care sunt mobilizaţi peste 200 de oameni, nave invizibile pe radar, dragoare de mine şi elicoptere, cu scopul de a găsi un submarin ”străin” în apele din jurul capitalei Stockholm.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.