Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suedia oficializează primul ministru transgender din Guvern: Lina Axelsson Kihlblom a devenit ministru al Școlilor

Noul prim-ministru al Suediei, Magdalena Andersson, a numit-o pe Lina Axelsson Kihlblom (foto) ministru al Școlilor în cabinetul său. Axelsson Kihlblom a devenit, marți, prima persoană transgender care este ministru al Guvernului în țara nordică, informează Thelocal.se. Lina Axelsson a fost bărbat și în perioada anilor '90 a devenit femeie.

Fosta directore de școală și avocat, în vârstă de 51 de ani, a fost adăugată la guvernul social-democrat condus de Andersson, care a devenit și prima femeie care a ocupat postul de prim-ministru.

În cartea ei din 2015 „Vrei să mă iubești acum?”, Axelsson Kihlblom a descris cum a crescut ca o fată în corpul unui băiat și tranziția ei fizică la corpul unei femei, care a fost finalizată la 25 de ani.

„Oamenii trans au existat dintotdeauna, vor exista mereu și nu ne mai simțim rușine. Suntem noua normalitate”, a scris ea într-un articol publicat în 2018 de radiodifuzorul public SVT.

Divorțată și mamă a doi copii adoptați, portofoliul ei guvernamental acoperă școlile primare și gimnaziale, în timp ce ministrul Educației Anna Ekström se va ocupa de învățământul superior.

În octombrie 2020, o deputată a Parlamentului European, Petra De Sutter, a fost numită viceprim-ministru al Belgiei și a devenit primul ministru transgender din Europa. Audrey Tang din Taiwan este considerată a fi devenit primul ministru deschis transsexual din lume în 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.