Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suedia se confruntă cu o creştere a numărului de cazuri de COVID-19

World Economic Forum
coronavirus COCID-19 suedia Stockholm

Suedia se confruntă cu o creştere a numărului de cazuri de COVID-19, iar pe parcursul verii se aşteaptă o presiune crescută asupra sistemului medical, a precizat joi ministrul Sănătăţii din această ţară, potrivit Reuters.

''Destul de mulţi sunt bolnavi, deşi ne aflăm în mijlocul verii. Constatăm de asemenea o uşoară creştere în ceea ce priveşte numărul pacienţilor cu COVID-19 care au nevoie de îngrijiri spitaliceşti şi la terapie intensivă'', a declarat ministrul Sănătăţii, Lena Hallengren, în cadrul unei conferinţe de presă.

''Cu toate acestea, nu am văzut timpul de impact pe care l-am constatat în etape anterioare pandemiei, vreau să subliniez acest lucru'', a spus ea.

Cazurile din Suedia sunt dificil de depistat întrucât testările sunt limitate la persoanele care beneficiază de asistenţă medicală, dar Agenţia Sanitară a spus că, potrivit estimărilor sale, numărul infectărilor a crescut cu 30-40% în fiecare din ultimele câteva săptămâni, dar de la niveluri scăzute, potrivit Agerpres.ro.

Hallengren nu a enunţat nicio restricţie, dar a îndemnat oamenii să rămână la domiciliu dacă se simt bolnavi.

Joi, 11 persoane cu COVD-19 primeau tratament în unităţile de terapie intensivă, un număr mult mai mic în comparaţie cu cei peste 500 de pacienţi din vârful primului val, în 2020, dar relativ mai mare decât în timpul ultimelor săptămâni.

Un nivel ridicat de vaccinare şi răspândirea variantei mai blânde Omicron a determinat abolirea tuturor restricţiilor în primăvară. Suedia s-a făcut remarcată la începutul pandemiei, când a optat pentru măsuri voluntare şi nu pentru lockdownuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.