Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suedia suflă și-n iaurt pentru a scăpa de Rusia! Premierul dă semne că cedează în fața Turciei: 'Luăm în serios preocuparea lor în privința terorismului'

Magdalena Andersson

Autoritățile suedeze iau în considerare preocupările de securitate ale Turciei atunci când analizează o posibilă aderare la NATO și continuă să colaboreze cu Ankara, a declarat luni premierul suedez Magdalena Andersson.

„Luăm foarte în serios preocuparea Turciei cu privire la toate aspectele, și nu numai cu privire la cele legate de securitate și lupta împotriva terorismului. Purtăm un dialog bilateral și trilateral cu Turcia", a declarat ea într-o conferință de presă comună cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

La rândul său, secretarul general al NATO a salutat această poziție a Suediei. "Salut disponibilitatea autorităților suedeze de a discuta problemele care privesc Turcia", a declarat Stoltenberg. Potrivit acestuia, "scopul principal este de a găsi o soluție cât mai curând posibil pentru a primi Finlanda și Suedia ca membri cu drepturi depline ai NATO cât mai curând posibil".

Finlanda și Suedia și-au depus candidatura pentru aderarea la NATO pe 18 mai. Cu toate acestea, Turcia blochează în prezent luarea în considerare a acestor cereri. Ankara are o serie de pretenții față de țările scandinave: în special, le acuză că sprijină grupările kurde, care sunt considerate teroriste în Turcia.

PKK, inclusă pe lista organizațiilor teroriste de către Turcia, UE și SUA, este responsabilă pentru moartea a 40.000 de persoane, inclusiv femei, copii sau bebeluși. YPG este ramura siriană a grupului terorist PKK.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.