Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suedia va reintroduce o serie de măsuri împotriva COVID-19, pe fondul creşterii numărului de infectări

World Economic Forum
coronavirus COCID-19 suedia Stockholm

Suedia va reintroduce de miercuri o serie de măsuri împotriva actualei creşteri a numărului de infectări cu coronavirus, recomandând munca de acasă, distanţarea socială şi folosirea măştilor de protecţie în transportul public, a anunţat marţi guvernul, informează Reuters.

'Asistăm la o transmitere crescută a infectării, dar încă la niveluri scăzute', a declarat noul prim-ministru, social-democrata Magdalena Andersson, într-o conferinţă de presă.

'Trebuie să cooperăm pentru ca situaţia să nu se înrăutăţească, în consecinţă astăzi prezentăm măsuri de precauţie suplimentare', a adăugat ea.

Numărul de cazuri de infectare a început să crească în Suedia în ultimele săptămâni după o toamnă relativ calmă, potrivit Agerpres.ro.

Spitalizările şi internările la terapie intensivă pe cap de locuitor sunt în continuare printre cele mai scăzute din Europa, dar se află în creştere.

Potrivit site-ului de ştiri thelocal.se, ministrul sănătăţii, Lena Hallengren, a declarat că guvernul va prezenta în parlament o propunere de extindere a cerinţei de prezentare a certificatului verde şi în locuri precum restaurantele şi sălile de sport. În prezent, acesta este cerut doar la frontieră şi la evenimentele publice cu număr mare de participanţi la care nu există alte măsuri de prevenţie.

Lena Hallengren a precizat că măsura, care va trebui să treacă mai întâi prin toate etapele procesului legislativ, ar urma să fie aplicată doar dacă situaţia epidemiologică se va înrăutăţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.