Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suferința emoționantă a lui David: un bebeluș de un an și 10 luni, diagnosticat cu oboseală cronică

salveazaoinima.ro
David Chikamso

La un an și 10 luni, David este captiv în propriul corp. Micuțul a venit pe lume cu o afecțiune gravă ce îl împiedică să își coordoneze mușchii. Din cauza hipotoniei severe băiatul nu poate să își susțină capul ori să stea în șezut, dacă nu este sprijinit de mama lui. Imaginați-vă că încercați să vă ridicați, însă corpul nu vă ascultă întotdeauna comenzile.

,,Copii de vârsta lui merg deja în picioare, se bucură de jocuri și jucării, el nu reușește să se ridice nici măcar în șezut. E greu pentru o mamă să își vadă copilul într-o așa situație. David e fără vlagă, uneori nu își poate susține nici capul. Mușchii lui sunt atrofiați. Mi se rupe sufletul când mă uit la el,” mărturisește Anca, mama lui David.

Pentru David și familia sa, venirea sa pe lume a fost o călătorie plină de incertitudini și provocări. De la naștere, micuțul a trecut prin momente dificile, inclusiv convulsii și tratamente medicale complicate.

content-image

,,Am făcut nenumărate teste. Unele au ieșit bune, altele nu. Din păcate niciun doctor nu a putut să le lege, să dea un diagnostic clar. Nici după examenul RMN nu au putut spune care e cauza ce îmi transformă copilul într-o legumă.”

Familia lui David a căutat răspunsuri și tratamente atât în țară, cât și în străinătate. După mai multe investigații efectuate în Germania, David a fost diagnosticat cu: hipotonie severă, motivul declanșării acestei boli rămâne în continuare un mister.

,,David are nevoie de terapii zilnice și investigații suplimentare pentru a identifica cauza exactă a slăbiciunii sale musculare și a altor afecțiuni asociate. Tratamentul este costisitor, atingând cifre de 4000-6000 lei pe lună, însă rezultatele au început să se vadă. De când am început tratamentul hiperbar oboseala lui cronică a început să se diminueze, iar activitatea lui fizică, mobilitatea crește pe zi ce trece. Ne așteptăm ca în viitorul apropiat recuperarea să dea roade, iar David să se poată bucura de copilărie.”

Părinții lui David fac eforturi uriașe pentru a-i asigura tratamentul necesar. Cu un venit lunar de numai 4000 RON, costurile sunt însă copleșitoare pentru această familie iubitoare.

,,Apelăm la bunătatea și generozitatea oamenilor pentru a ajuta acest minunat copilaș să aibă o șansă la o viață normală. Am lansat o campanie de strângere de fonduri pe numele său, doar împreună îi putem oferi acestui micuț șansa la o viață plină de bucurie, râsete și jocuri,” Vlad Plăcintă - președintele Asociației Salvează o inimă.

Pentru donații din partea companiilor accesați: https://salveazaoinima.ro/david-chikamso/

Denumire entitate: Asociația „SALVEAZĂ O INIMĂ”

CIF: 31015982

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001

Cont USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

Cod SWIFT: BTRLRO22

Cod BIC: BTRL

Banca: Banca Transilvania Botoșani

Vă rugăm să specificați în transferul bancar, la detaliile plății, numele David Chikamso

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.