Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sufocarea Ucrainei prin sud? Rusia strânge lațul în jurul Mării Azov, poartă către Marea Neagră / Tratatul din 2003 urmează să fie denunțat

Facebook
marea azov

Pe 1 iunie, în Duma de Stat a Rusiei vor avea loc dezbateri pe tema denunțării Tratatului semnat de Rusia cu Ucraina, în 2003, care prevede cooperarea în Marea Azov şi Strâmtoarea Kerci.

În luna februarie, Rada Supremă a Ucrainei a denunțat toate acordurile şi tratatele de cooperare cu Rusia care prevăd cooperarea în Marea Azov.

În sesiunea plenară de joi, 1 iunie, Duma de Stat va examina un proiect de lege propus de preşedintele rus, Vladimir Putin, privind denunțarea tratatului semnat cu Ucraina privind cooperarea în utilizarea Mării Azov și a Strâmtorii Kerci.

Această decizie a fost luată, luni, de Consiliul Dumei, a declarat o sursă din cadrul Camerei inferioare a Parlamentului rus unui corespondent al Agenţiei de presă TASS.

Ucraina a denunțat toate tratatele semnate cu Rusia privind utilizarea Mării Azov și a strâmtorii Kerci.

Tratatul dintre Federația Rusă și Ucraina privind cooperarea în utilizarea Mării Azov și a Strâmtorii Kerci a fost semnat la Kerci, la 24 decembrie 2003.

Documentul remarca importanța Mării Azov și a Strâmtorii Kerci pentru dezvoltarea economică a celor două țări, precum și necesitatea păstrării zonei de apă Azov-Kerci drept complex economic și natural integral.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.